mens en technologie

1+1=3 als mens en technologie samenwerken

Terwijl de mens graag gebruik maakt van technologie, zien velen het ook als een bedreiging. En dat is onterecht, bepleitte trendwatcher Farid Tabarki tijdens Ricoh Open. Samen is er juist veel meer te bereiken.

778
0

Waar komt onze angst voor technologie toch vandaan? Al in 1984 vocht Arnold Schwarzenegger in ‘The Terminator’ namens de mensheid tegen grote, gevaarlijke cyberkrachten. En vandaag de dag is er de vaak beangstigende opinie dat technologie banen kost. Hoe zit dat? In zijn presentatie ‘Mens en technologie: van clash naar collaboratie’ zoomde ‘tijdgeestonderzoeker’ Farid Tabarki hierop in.

Wij-zij denken
Natuurlijk, we maken als mens dankbaar gebruik van technologie en zien de voordelen. De impact van technologie op de samenleving en op ons werk is groot. Het zorgt voor veel goede ontwikkelingen. Toch snijdt de angst ons de pas af. We werken niet echt samen met technologie, het ‘wij-zij denken’ – mens versus technologie – is groot. Via internet kunnen we een hoge kwaliteit onderwijs in Afrika breed toegankelijk maken. Dat gebeurt alleen nog op zeer kleine schaal. En met de Bitcoin kunnen we universeel afrekenen. Ook hiervan maakt slechts een enkeling gebruik. Wie werkt er via internet creatief samen met anderen? Niet veel mensen doen dat.

1 miljard mensen: 1 klik
Terwijl onze wereld op zijn kop staat door technologie. We zijn zelf aan zet. De mogelijkheden en infrastructuur bestaan. Tokio, de grootste stad ter wereld met bijna 40 miljoen inwoners is slechts enkele uren bij ons vandaan. 65 jaar geleden vloog je erheen via Frankfurt, Damascus, Bhagdad, Karachi, Bangkok en Manila, de reis duurde 61 uur. Nu is de wereld heel klein en onderling nauw verbonden. Ook via social media staat de wereld met elkaar in contact. Via Facebook zijn een miljard mensen met één klik bereikbaar. De KLM beantwoordt elke vraag vanaf elke plek ter wereld binnen 20 minuten via social media. Selena Gomez bereikt in één keer 83 miljoen fans, wanneer ze iets post op Instagram. De wijkagent appt met de buurt. En bij de aanslag in Zaventem kon de hele wereld direct in het terminalgebouw kijken door Periscope.

De ‘vloeibare’ samenleving
Hebben we grip op technologie? Hoe zit het met onze privacy en wat als het systeem opeens niet meer werkt? Hoe ga je hier als mens mee om? We hebben technologie zo gemaakt dat het werkt binnen een bepaalde omgeving en context. Wij moeten daaromheen leren leven en er meer gebruik van maken. Technologie accelereert, brengt snelheid en tractie, en dat geeft warmte. Er komt warmte in de samenleving en daardoor smelten bestaande structuren en ontstaan er nieuwe bindingen. De samenleving is steeds meer ‘vloeibaar’, met verandering als enige constante en onzekerheid als enige zekerheid.

Het einde van het midden
Als we samensmelten verdwijnt het midden. En dat zien we ook letterlijk gebeuren. Mensen in middenfuncties werken steeds minder uur per week, in hogere en lagere functies wordt er juist meer gewerkt. Met discountketens zoals Action en Primark gaat het uitstekend, in het hoge segment gaat het ook goed, zoals in de Apple Store en Prada-winkel. Maar voor V&D was geen plek meer. Het midden wordt overgenomen door slimme onlineplatforms en in het middenkader verdwijnen banen door technologische ontwikkelingen. Tegelijk gaan we steeds internationaler met elkaar samenwerken. En op lokaal, microniveau. Ook hier lijkt er geen midden meer te bestaan.

Naar een hoger niveau
In het midden blijven hoeft niet, want door samen te werken met technologie kun je het midden overstijgen. Zo kun je door samenwerking met robots je werk naar een hoger niveau tillen en zwaardere taken uitvoeren. Zonder het schrikbeeld van een robot die je werk helemaal overneemt. Als agrariër kun je een robot bijvoorbeeld inzetten als extra paar ogen die je gewassen controleert. Je productiviteit en opbrengsten stijgen en je acteert op een hoger niveau. Weg van het midden. Een investeringsmaatschappij in Japan heeft onlangs een algoritme benoemt als zevende lid in de Raad van Bestuur. Zo werken mens en technologie effectief samen. Het algoritme als rationele wiskundige voorspeller in combinatie met het zakeninstinct, verstand, (voor)gevoel en vertrouwen van de mens.

Mens en technologie samen
In verschillende organisaties werken mens en technologie al effectief samen, zoals bij PayPal waar grote data wordt overgelaten aan de computer en mensen vooral een controlerende functie hebben. In operatiekamers zijn talrijke voorbeelden te vinden. En ook op de Steve Jobs-school gaat het goed. De computer kijkt de toetsen na, waardoor de docent meer tijd krijgt om de leerlingen te volgen.

Samenvloeien
De kracht zit in de combinatie: mens-technologie. Dat de computer de mens gaat overnemen is een verkeerd beeld. We moeten samenvloeien. Dan ontstaat er toegevoegde waarde die ons over grenzen heen tilt. Eén en één wordt dan drie. In een bordspel wint een computer-mens combinatie immers altijd van individuele spelers, of dit nu computers of mensen zijn. En als mens lijken we zelf steeds meer op Robocop, de ‘half mens, half computer’ science fiction-figuur uit 1987. Met onze smartphone en personal devices hebben we al veel van hem weg.

Te confronterend?
Als we de meerwaarde van technologie onderkennen vraagt dit tegelijkertijd van ons dat we goed nadenken over de vraag waar ons talent werkelijk zit. En die vraag kan best confronterend zijn. Zit daar wellicht onze werkelijke angst voor technologie?

Ronnie Overgoor praatte voor 7Ditches TV en WerkTrends Live nog even na met Farid en vroeg hem door op dit onderwerp. Bekijk hier het 10-minute gesprek.

De keynote van Farid Tabarki geheel terugkijken? Dat kan hier.

 

Downloads bij dit artikel

  • Humans and machines – The role of people in technology-driven organisationsWhitepaper

    Humans and machines: The role of people in technology driven organisations is an Economist Intelligence Unit report, sponsored by Ricoh. It explores how the interaction between humans and technology is evolving in businesses and other organisations, and asks whether and how technological progress will continue to be complemented by the infl uences of human imagination and intuition.

  • Whitepaper ‘Anders Werken’: wat vindt werkend Nederland (PDF)Whitepaper

    Een onderzoek onder Nederlandse kantoorwerkers naar de stand van zaken op het gebied van nieuwe, andere manieren van werken. Maken we wel optimaal gebruik van de mogelijkheden van vandaag de dag? Hoe in actie te komen?

  • Elke 2 weken de laatste werktrends in uw inboxInspiratie

    Abonneer u voor de WerkTrends nieuwsbrief om elke 2 weken automatisch en gratis de beste inzichten om anders te werken en beter te leven in uw inbox te ontvangen.

Redactie WerkTrends Blaast dit platform dagelijks leven in

"Wij geloven in kennisdelen en verbinden. Zowel on- als offline. We brengen dit in de praktijk door nieuws, tips en inzichten te publiceren die het samenspel tussen werken en leven voor zowel mensen als bedrijven leuker, beter en efficiënter maakt."

Reageer ook

Reacties 0


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageer ook