Nieuwe technologie

Bedrijfscultuur cruciaal voor digitaal succes

De manier van werken is aan het veranderen. Zo ziet maar liefst 81% van de medewerkers in Europa dat ook, blijkt uit onderzoek. Hoe ga je als organisatie daarmee om? 3 tips om verandering succesvol te maken.

465
0

Nieuwe technologieën zoals Artificial Intelligence (AI) en automatisering laten verandering zien. Om mee te kunnen blijven doen, moeten bedrijven blijven innoveren en zichzelf vernieuwen en zo nieuwe manieren van werken implementeren. Het juist reageren op verandering is de basis geworden van bedrijfssucces. De bedrijfscultuur valt hiermee samen. De juiste cultuur is enorm van belang bij het behalen van successen.

Verschillen binnen de interne cultuur kunnen echter ook een obstakel vormen voor jouw succes. Dit is een bron van zorg. Om werkplektechnologie écht effectief te maken, moeten mensen die ook daadwerkelijk gebruiken. Dankzij digitale werkplekken zullen innovatieve culturen groeien, die uiteindelijk het beste uit duurzame investeringen halen. Daarom deze 3 tips om digitalisering succesvol te maken:bedrijfscultuur bij digitaal succes: open dialoog

1. Creëer een open-dialoog
Technologie is van nature ontwrichtend. Het personeel zou zich aangemoedigd moeten voelen om ideeën slimmer te delen. Werknemers willen meestal meer snelheid en flexibiliteit. Het is echter zo dat 72% van de werknemers denkt dat het (senior) management alleen nieuwe technologie introduceert om kosten te besparen. Forums zouden kunnen helpen om dit te verhelpen. Eerlijke open forums zorgen ervoor dat de bezorgdheid en suggesties die de medewerkers voelen, gehoord worden en worden meegenomen in het beslissingsproces. De behoeften van dagelijkse gebruikers moeten in overweging worden genomen.

2. Vergelijk met de beste
Met name MKB’ers moeten gaan analyseren hoe de marktleiders op dit moment nieuwe technologie gebruiken. Het beoordelen van deze strategieën en de rol die de digitale cultuur speelt, zal hen helpen in te halen. Bijna de helft van de werknemers (45%) zegt dat ze aangetrokken zijn tot het werken voor concurrenten die gebruik maken van innovatieve technologie. Een soortgelijk aantal (46%) vraagt zich af of de huidige technologie – die men op het werk dagelijks gebruikt – het productiefst is. Bedrijven kunnen het zich tegenwoordig niet veroorloven om talent te verliezen door het personeel niet in staat te stellen om zich te kunnen ontwikkelen.Future proof people

3. Future-Proof People
Het bevorderen van een ‘tech-ready bedrijfscultuur’ is een continue reis. Alle medewerkers, oud of nieuw, moeten niet bang zijn om zijn tools te gebruiken. Slechts 27% van de medewerkers denkt dat hun bedrijf het juiste bedrag investeert in technologische training. Het is duidelijk dat alleen handboeken niet genoeg zijn. Praktische demonstraties, workshops en steun van leveranciers moet vanzelfsprekend zijn. Een goede training is van essentieel belang. Dit stimuleert medewerkers om optimaal gebruik te maken van die spannende nieuwe technologie.

Het is duidelijk dat er goede mogelijkheden zijn voor werkplekken die openlijk de nieuwe technologie verwelkomen. Er staat te veel op het spel om een gok te nemen. Dus wordt het tijd om te investeren in de toekomst van jouw bedrijf en jouw medewerkers. Één derde van de medewerkers is van mening dat het bedrijf waar ze op dit moment werken failliet zal gaan als het niet gaat investeren in digitalisering en nieuwe technologieën binnen nu en vijf jaar.

De bedrijfscultuur houdt nu eenmaal alles in beweging. Ontvankelijk zijn voor nieuwe technologieën kunnen een bedrijf maken of breken. Investeren in de bedrijfscultuur vergroot de flexibiliteit en adopteerbaarheid van medewerkers die nodig is voor langdurig digitaal succes.

 Credit foto’s: Unsplash en Pexels

Downloads bij dit artikel

  • Onderzoeksrapport: ‘Empowering Digital Workplaces’Rapport

    Personeel slimmer en beter laten werken door middel van vernieuwende technologie klinkt mooi en veelbelovend. Dit rapport gevuld met inzichten en onderzoeksresultaten geeft je in één keer het volledige overzicht. Een breed onderzoek onder 3.600 Europese werknemers: hun gedachtes en mening rond het onderwerp digitalisering, de rol hierbij van hun werkgevers en het management.

  • Gratis handleiding voor digitaal werkeneBook

    Bespaar tijd, kosten en creëer efficiency: digitaliseer uw zakelijke documenten en start met digitaal werken. Het e-book ‘Documenten digitaliseren’ biedt inzichten, tips en eye-openers. Download het e-book hier.

Erica van den Biggelaar Mobiel werken en de digitale werkplek

Reageer ook

Reacties 0


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageer ook