De uitdagingen van Workspace 2020

Al drie jaar help ik bedrijven met hun transitie van een traditionele werkomgeving naar de nieuwe workspace 2020. En… wat lopen we met z’n allen tegen uitdagingen aan!

549
0

Al drie jaar help ik bedrijven met hun transitie van een traditionele werkomgeving naar de nieuwe workspace 2020. En… wat lopen we met z’n allen tegen uitdagingen aan!

Dit mag best toegegeven worden! Stug blijven volhouden dat alles goed loopt, er niets aan de huidige omgeving aangepast moet worden en dat alles loopt, gaat niet werken. Ik hoor het dagelijks: “De wereld verandert, maar dit is een ver weg van mijn bed show!” “Dit gaat mijn organisatie en mijn omgeving niet aan.” “Dit is voor mij nog niet aan de orde, laat maar gebeuren, ik haak wel aan als de trein rijdt.”

Maar de trein rijdt, op volle toeren!

Wat maakt bovenstaande situatie zo complex? Er is een tekortkoming tussen IT en de Business. Dit is wellicht niet bewust, maar een gevolg van de complexiteit van alle nieuwe technologieën. IT kan niet snel en adequaat genoeg reageren op de vraag of behoeften vanuit de business op marktontwikkelingen, nieuwe technologische innovaties en trends.

Door de steeds meer toenemende complexiteit van IT is het onderhouden van een waterdicht IT systeem duur geworden. 80% van het budget wordt uitgegeven aan het waarborgen van een constante uptime, terwijl er slechts 20% overblijft voor innovatie en toegevoegde waarde. Door de groeiende complexiteit van ontwikkeltrajecten worden doorlooptijden zeer lang; de door te voeren innovaties en veranderingen kennen voor onze begrippen een veel te lange time-to-market. Bottom line: het gaat niet snel genoeg!

Het zwaard van Damocles. De wereld om ons heen verandert, niet zomaar, maar razendsnel, wat onze adoptiegraad in zeer sterke mate belemmert. De ontwikkelingen op technologisch gebied zoals digitalisering, Internet of Things, The Device Mesh, Cloud worden in een beangstigend snel tempo op ons als organisatie afgevuurd. We krijgen niet de tijd om hier aan te wennen maar moeten dit wel omarmen om voorsprong op de concurrentie te behouden. Als we dit niet doen ontstaat er een achterstand op de competitie die deze kansen wel pakt.

Wilt u weten hoe u hier als organisatie mee om kunt gaan?
Wilt u weten hoe u uw organisatie van 2016 naar 2020 brengt?
Kom dan naar het Ricoh Open event op donderdag 9 juni a.s.

Ik geef zelf een presentatie “Werken zonder beperkingen hoezo uitdagend?” over de verschillende aspecten waarmee u als organisatie rekening moet houden om een future proof IT omgeving te implementeren.

Naast mij geeft gastspreker Ruben Spruijt een presentatie “IT als facilitator voor een werkplek van de toekomst” over hoe de 2020 werkplek eruit ziet. Na deze sessie heeft u als organisatie meteen een beeld of u nog in het verleden leeft of al op weg bent naar 2020. Food for thought en aan de hand van meer dan 20 onderwerpen insights over de roadmap naar de toekomst.

Schrijf u vandaag nog in via http://bit.ly/1Rbzcnm of meld u rechtstreeks bij mij aan.

Downloads bij dit artikel

  • Gratis e-book ‘Online samenwerken’eBook

    Werken vanaf meerdere locaties, met collega’s of klanten aan de andere kant van de wereld. Dit vraagt om online samenwerken, vergaderen en samen in documenten werken. Online samenwerken is tijd- en kostenbesparend en productief. Meer lezen? Download het eBook.

  • Gratis e-book ‘IT op orde’eBook

    Mobiel werken, cloud computing, CYOD, enterprise mobility zijn de werktrends van deze tijd. Medewerkers willen altijd en overal kunnen werken, online vergaderen en bestanden delen. Ook vanaf hun mobiele device. Maak uw IT klaar voor deze trends,  en lees het eBook ‘IT op orde’.

  • Elke 2 weken de laatste werktrends in uw inboxInspiratie

    Abonneer u voor de WerkTrends nieuwsbrief om elke 2 weken automatisch en gratis de beste inzichten om anders te werken en beter te leven in uw inbox te ontvangen.

Lauren Somer Veranderende rol van IT op de werkplek

Reageer ook

Reacties 0


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageer ook