Een nieuw jaar! Wat zijn jouw goede voornemens?

Hallo 2017..! Veel mensen gaan het nieuwe jaar van start met goede voornemens. Benieuwd wat wij anders gaan doen in 2017..?

343
0

Welkom in 2017! Het is zo ver: een nieuw jaar is aangebroken. Voor veel mensen staat een nieuw jaar gelijk aan een schone lei en nieuwe kansen. Tijd voor goede voornemens; kleine of grote afspraken die we met onszelf maken en die helpen om positieve ideeën ook echt uit te voeren. Heb je nog wat inspiratie nodig voor het nieuwe jaar, of ben je gewoon nieuwsgierig naar de goede voornemens van andere? Wij hebben onze redactie gevraagd of ze hun goede voornemens wilde delen.

Nicolette – MVO manager:
Ik ben dol op mijn vak én geïnspireerd door het boek ‘MVO doe je Zo‘ van mijn vakgenoot Carola Wijdoogen, directeur Duurzaam Ondernemen bij NS. Dit boek geeft energie en hierdoor kan ik met nog meer overtuiging de duurzame kansen binnen Ricoh aanjagen en vormgeven.

goede voornemens jorisJoris – Stagiair:
Allereerst wil ik positief mijn stageperiode afronden, die helaas eind januari alweer eindigt. Daarnaast ben ik fanatiek sporter, dus ik hoop dat 2017 een fit en sportief jaar wordt. Goed naar mijn lichaam luisteren is daarbij de basis. Als laatste voornemen wil ik zo veel mogelijk leuke dingen doen met mijn familie. Ik wens iedereen een gelukkig, gezond en fijn nieuwjaar toe!

Franc – Marketing:
Mijn voornemen is een combinatie van werk en privé. We gaan het huis verbouwen waarbij naast keuken, slaap- en badkamer ook de thuis-werkplek de nodige aandacht krijgt. Nu is dat een bureau in de grote open kamer maar, gezien de vele calls die ik voor mijn werk heb, is een aparte werkkamer wenselijk. En die gaat er nu dus komen. Werken vanuit (t)huis kan vaak net zo goed als vanuit kantoor in Amstelveen of ‘s-Hertogenbosch. Door gebruik te maken van video vergaderen kan ik alle 24 Europese organisaties van Ricoh eenvoudig bereiken.

goede voornemens fleurFleur – Communicatie:
Goede voornemens maken voor het nieuwe jaar zijn niet echt ‘mijn ding’. Als ik iets anders wil, dan doe ik dat liever meteen in plaats van te wachten op een nieuw jaar of geschikt moment. Als je goede voornemens dan mislukken, kun je ook meteen opnieuw beginnen in plaats van te wachten op een nieuw moment. Ik heb dus geen goede voornemens voor 2017. Gedurende het jaar neem ik mezelf altijd wel allerlei dingen voor. Bijvoorbeeld om meer momenten in mijn agenda te plannen, waarop ik echt kan focussen op een taak, zoals het schrijven van een artikel of uitwerken van een plan. Dat is dan een doorlopend voornemen wat de ene week goed lukt en de andere week wat minder. Maar… dat op lange termijn wel structureel beter gaat.

Rutger – Stagiair:
De laatste tijd heb ik regelmatig last van mijn rug, hierdoor heb ik besloten om als goed voornemen aan mijn houding en postuur te werken komend jaar. Ze zeggen ook wel eens dat zitten het nieuwe roken is. En blijkbaar is een goede houding goed voor een hele hoop dingen. Ik probeer al een tijdje te letten op de manier waarop ik zit en sta, maar een goed voornemen kan altijd helpen om dit initiatief verder door te zetten.

Wij zijn benieuwd..! Heb jij goede voornemens voor 2017 en zo ja, wat zijn deze? Laat hieronder ook jouw reactie achter.

Wil je in het nieuwe jaar ook duurzaam werken of vaker op afstand vergaderen? Of meer inspiratie op doen? Bekijk de downloads onder dit artikel.

Credit foto’s: Pexels en Pixabay 

Downloads bij dit artikel

 • Gratis e-book ‘Online samenwerken’eBook

  Werken vanaf meerdere locaties, met collega’s of klanten aan de andere kant van de wereld. Dit vraagt om online samenwerken, vergaderen en samen in documenten werken. Online samenwerken is tijd- en kostenbesparend en productief. Meer lezen? Download het eBook.

 • Stappenplan: Zo werk je in 6 stappen duurzaamStappenplan

  Hoe maak je een werkomgeving duurzaam? Hoe doe je dat? In dit stappenplan geven wij een aantal tips, handreikingen en praktijkvoorbeelden waar u direct mee aan de slag kan.

 • Inspiratieboek Work. Live.Inspiratie

  Download gratis het e-book Work. Live. met heel veel inspiratie om anders te werken en beter te leven.

 • Whitepaper ‘Anders Werken’: wat vindt werkend Nederland (PDF)Whitepaper

  Een onderzoek onder Nederlandse kantoorwerkers naar de stand van zaken op het gebied van nieuwe, andere manieren van werken. Maken we wel optimaal gebruik van de mogelijkheden van vandaag de dag? Hoe in actie te komen?

Redactie WerkTrends Blaast dit platform dagelijks leven in

"Wij geloven in kennisdelen en verbinden. Zowel on- als offline. We brengen dit in de praktijk door nieuws, tips en inzichten te publiceren die het samenspel tussen werken en leven voor zowel mensen als bedrijven leuker, beter en efficiënter maakt."

Reageer ook

Reacties 0


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageer ook