Ruud de Wild

Het creatieve werk van Ruud de Wild

Gek op letters, dat is Ruud de Wild, Hij is vooral bekend als deejay maar hij is ook al 25 jaar actief als beeldend kunstenaar en maakt daarbij gebruik van nieuwe technologie.

1009
0

Letters en woorden zijn de grote passie van Ruud de Wild. Nederland kent hem vooral van het gesproken woord, als deejay van Radio 538. Minder bekend is dat hij al 25 jaar actief is als beeldend kunstenaar, waarbij songteksten zijn grote bron van inspiratie vormen. Nieuwe technologie ondersteunt zijn creativiteit.Drukwerk Ruud de Wild

In de boekenkasten van het atelier van Ruud de Wild staan vooral boeken over letters. “Die fascinatie komt uit mijn jeugd. Ik ben bijna letterlijk aan de drukpers opgegroeid. Mijn vader was een graficus en ik heb veel familie in de grafische industrie. Ik ben gek op letters, vooral de schreefloze, ranke letters. In mijn schilderijen spelen ze de hoofdrol. Ik gebruik ze in woorden, vaak zinsneden uit songs die me raken. Die woorden kies ik heel zorgvuldig. Er moet een ritme in zitten.” Op de deur van zijn atelier hangen songteksten op een rij. “Dat is een soort storyboard waar ik regelmatig naar kijk, totdat ik woorden zie die me raken en waar ik iets mee wil doen. Mijn schilderijen gaan over mijn beleving van de wereld en daar passen bepaalde woorden bij.”


Door nieuwe technologie ontstaan steeds nieuwe mogelijkheden die ik graag uitprobeer.


Digitale Visuals
Zijn leven als kunstenaar en deejay liepen dwars door elkaar heen. Ten tijde van dit interview was werk bij de radio even gestopt. Meer tijd voor de kunst? “Ja en nee. Op zich maakte radio maar een deel van mijn leven uit. Ik leef intens en doe veel verschillende dingen. Ik produceer en regisseer videoclips voor artiesten, maak digitale visuals voor deejays, ontwerp drukwerk, en maak deel uit van creatieve denktanks. Ik heb daarnaast een gezin waar ik graag tijd mee doorbreng. Op dit moment ben ik ook bezig met nieuwe plannen. Ik wil gaan bloggen enMuziek Ruud de Wild onderzoeken of ik iets online met muziek kan gaan doen, als videojockey. Want door nieuwe technologie ontstaan steeds weer nieuwe mogelijkheden die ik graag uitprobeer.”

Beste spullen
Nieuwe technologie speelt ook een rol in zijn leven als kunstenaar. “Al ben ik daar ook wat dubbel in. Aan de ene kant werk ik met de beste spullen. Ik heb een iPhone 6 en een MacBook met alle grafische programma’s die ik nodig heb om foto’s te bewerken en visuals of drukwerk te maken. Ook in mijn kunst gebruik ik de modernste technieken, zoals de nieuwste verf en de meest duurzame verdunningsmiddelen. Ik volg de ontwikkelingen op de voet. Aan de andere kant ben ik afgelopen jaar weer een gewone papieren agenda gaan gebruiken. Ik swipete afspraken per ongeluk naar andere dagen en vond het lastig om digitaal het overzicht over mijn planning te houden. Dat gaat op papier een stuk beter,” zegt Ruud de Wild tot slot.

Dit interview verscheen eerder in het inspiratieboek Work.Live. Meer lezen? Dit eBook is hier gratis te bestellen.

Downloads bij dit artikel

  • Inspiratieboek Work. Live.Inspiratie

    Download gratis het e-book Work. Live. met heel veel inspiratie om anders te werken en beter te leven.

Redactie WerkTrends Blaast dit platform dagelijks leven in

"Wij geloven in kennisdelen en verbinden. Zowel on- als offline. We brengen dit in de praktijk door nieuws, tips en inzichten te publiceren die het samenspel tussen werken en leven voor zowel mensen als bedrijven leuker, beter en efficiënter maakt."

Reageer ook

Reacties 0


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageer ook