100% CO2-neutraal printen bij MILON

 • 69
 •  3
 • 3 min
 • 11 nov 2021
100% CO2-neutraal printen bij MILON 1

100% CO2-neutraal printen bij MILON

 • 69
 •  3
 • 3 min
 • 11 nov 2021

Efficiënter én duurzamer opereren. Thema’s die in veel organisaties hoog op de (management)agenda staan. Zo ook bij onderzoeks- en adviesbureau MILON in Veghel. Zij zetten hun duurzame ambities extra kracht bij met een CO2-neutrale printoplossing. Hiermee printen en scannen medewerkers veilig, efficiënt én vooral: volledig klimaatneutraal.

Onderzoeks- en adviesbureau MILON in Veghel ondersteunt organisaties en overheden met bodemonderzoek, duurzame toepassing en hergebruik van bouwstoffen en omgevingsvergunningen. Opdrachtgevers lopen uiteen van organisaties in afval & recycling, industrie en projectontwikkeling tot infrastructurele bedrijven en overheden.

MVO voorop

100% CO2-neutraal printen bij MILON 2

Download de klantcase

Als adviesbureau voor bodem, bouwstoffen en milieu is maatschappelijk verantwoord ondernemen bij MILON heel belangrijk. De organisatie hanteert nadrukkelijk beleid om o.a. optimale kwaliteit te leveren én de eigen milieuprestaties te verbeteren. Zo geldt er een uitgebreid actieplan voor energiemanagement en zoekt MILON continu kansen om klanten nóg betere service te bieden via digitale services.

Van printen naar digitaliseren

Als de bestaande printers bij MILON aan vervanging toe zijn, is dat een mooi moment om de huidige wensen en behoeften onder de loep te nemen. Thomas van Engelen is Projectleider bij MILON en vertelt: “Voor ons staat duurzaamheid voorop. We zijn gecertificeerd volgens CO₂-Prestatieladder niveau 3 én beoordelen leveranciers hier ook op. We adviseren onze klanten onder meer over milieu en circulariteit. Hierbij willen we zelf óók  zo duurzaam mogelijk opereren. Slim printen draagt daar ook aan bij.” Om de CO2-uitstoot te reduceren, pakt MILON daarom óók de printomgeving aan.

Want de experts van MILON stellen dagelijks (omvangrijke) rapportages op voor opdrachtgevers. Thomas: “Deze worden vaak geprint. Soms is dat een vereiste vanuit de wetgeving of opdrachtgever. Tegelijk willen we waar mogelijk digitaliseren. Dat is duurzamer, efficiënter én tilt onze service naar een nog hoger niveau.

Printen, scannen, handmatig opslaan

Thomas geeft een voorbeeld. “Zowel de tekeningen van veldwerkers als rapporten van experts werden voorheen geprint en gescand. Vervolgens werden deze handmatig ge-e-maild naar opdrachtgevers of handmatig in het juiste dossier geplaatst. Dat kostte al met al behoorlijk wat papier, handelingen en tijd. Het is ook foutgevoelig: soms print je een document dat je later toch nog wilt aanpassen. Met de omvangrijke documenten waarmee wij werken is dat zonde. Dat wilden we slimmer doen. We zochten een duurzame printoplossing waarbij integratie met onze bestaande Office 365-omgeving mogelijk was.”

Schaalbaar, toekomstbestendig en duurzaam

Thomas: “We kozen voor multifunctionele printers, voorzien van intelligente software die integreert met Office 365. Deze oplossing blinkt uit in duurzaamheid, schaalbaarheid en toekomstbestendigheid.”

Rechtstreeks scannen naar mail en cloud

Thomas vervolgt: “Bij het scannen van documenten kunnen we ervoor kiezen om deze rechtstreeks in de cloud op te slaan of naar een klant te sturen. Daarnaast scannen we ook naar mail en Teams, met conversies naar Word, Excel of PowerPoint. Dat bespaart tijd en biedt ons veel gemak. Plus: de software is schaalbaar, er komen continu functionaliteiten bij die we kunnen kiezen. Zo groeit de oplossing met ons mee als we dat willen. Die toekomstbestendigheid is veel waard.”

100% CO2-neutraal printen bij MILON 3

AVG-proof printen

De oplossing is ook voorzien van beveiligd printen. Dit is belangrijk omdat MILON vaak met vertrouwelijke documenten werkt. Thomas: “Medewerkers printen beveiligd met een persoonlijke druppel. Alleen als zij de druppel voor de printer houden, rolt de opdracht uit de printer. Zo voorkomen we de kartonnen dozen naast de printer met onnodige prints. En dat documenten onbeheerd op de printer liggen en iemand anders ze per ongeluk pakt. AVG-proof.”

Bijdrage aan duurzame missie

Het allerbelangrijkste is dat de printoplossing in belangrijke mate bijdraagt aan de duurzame ambities van MILON. Thomas legt uit: “De printers zijn erg energiezuinig, daar hebben we ze specifiek op geselecteerd. En de CO2 dié ze uitstoten, wordt gecompenseerd via carbon credits. Wij investeren in een duurzaam project en ontvangen via onze IT-partner een certificaat van het verbruik en de compensatie. Zo printen we volledig CO2-neutraal. Een fantastisch resultaat.”

Volledig ontzorgd

Tot slot heeft MILON ook geen omkijken naar het printbeheer. Thomas besluit: “Toners worden automatisch geleverd zodra deze bijna leeg zijn. De hard- en software wordt op afstand gemonitord. En bij vragen kunnen we altijd bij ons aanspreekpunt terecht. De oplossing draagt in belangrijke mate bij aan onze duurzame missie én vormt een belangrijke stap in onze digitaliseringsstrategie.”

Printer kiezen? Lees tips in het e-book

Ben je benieuwd waar je zoal op kunt letten tijdens je zoektocht naar een passende printoplossing voor jouw organisatie? Download het e-book en ontdek de aandachtspunten.


Tim Scharn

Tim Scharn (auteur) “De enige constante factor in het IT landschap is verandering” Volg Tim op LinkedIn. En blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom printen.

Klantcase

CO2 -neutraal printen én volledige integratie met Microsoft 365

 1. Uitdaging: CO2- reduceren én waar mogelijk digitaliseren
 2. Oplossing: Multifunctionele printers met Smart Integration
 3. Resultaat: 100% CO2-neutraal printen
Download

Kennisbank