5 voordelen van professioneel videovergaderen

  • 666
  •  10
  • 3 min
  • 23 aug 2018
5 voordelen van professioneel videovergaderen

5 voordelen van professioneel videovergaderen

  • 666
  •  10
  • 3 min
  • 23 aug 2018

De oplossing: videovergaderingen. Met cloudvideotechnologie krijg je iedereen bij elkaar, zodat vergaderingen altijd effectief verlopen en voor iedereen haalbaar zijn, ongeacht de locatie van de deelnemers. Hieronder lees je meer over vijf voordelen van videovergaderingen.

Maar eerst: hoe werkt een videovergadering precies?

Je hebt vast weleens telefonisch een vergadering bijgewoond. Een videovergadering werkt op ongeveer dezelfde manier, want ook daarmee kun je op een veilige manier verbinding maken met meerdere klanten of collega’s. Videovergaderingen hebben echter wel een flink voordeel. Je kunt via de cloud namelijk video in HD-kwaliteit naar je teamleden streamen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om met één klik je scherm te delen, waardoor de videovergadering extra soepel verloopt.

De vijf voordelen van videovergaderenvideovergaderen

Met videovergaderen haal je het maximale uit je teambijeenkomsten. Je kunt gemakkelijker ideeën overbrengen, creatief te werk gaan en beter samenwerken. Dit zijn vijf redenen waarom ieder team dat op afstand werkt met videovergaderingen aan de slag zou moeten.

1. Soepele communicatie en een goede band met collega’s

In de moderne wereld voeren e-mails en chatberichten de boventoon. Alles verloopt zo digitaal dat je al snel vergeet hoe belangrijk het is om ook af en toe met elkaar te praten. Juist dat persoonlijke één-op-één contact is namelijk ontzettend nuttig. Daarmee kun je niet alleen projecten tot in detail bespreken, maar bouw je ook wederzijds vertrouwen tussen teamleden op.

En ook niet verkeerd: alles wat mondeling wordt besproken, hoef je niet meer in oeverloze e-mailgesprekken aan bod te laten komen. De menselijke hersenen verwerken beeld zo’n 60.000 keer sneller dan tekst, waardoor je veel minder tijd kwijt bent.

Met videoconferencing-as-a-Service kunnen gebruikers via vrijwel ieder apparaat of juist met traditionele apparatuur een videogesprek of -bijeenkomst bijwonen. Daardoor wordt het heel eenvoudig om even snel met collega’s bij te praten of te beginnen met die belangrijke creatieve workshop die je nu toch echt niet meer voor je kunt uitschuiven.

2. De efficiëntie neemt toe

Uit een wereldwijd onderzoek naar de vergadergewoonten van ruim 4.000 mensen blijkt dat 94% vindt dat videovergaderingen een enorme efficiëntieverhoging opleveren. Dat is ook wel logisch. Met videovergaderingen heb je nu eenmaal minder last van onderbrekingen, strakke planningen en stroeve communicatie. Met andere woorden: je krijgt meer voor elkaar in minder tijd.

3. Je kunt gemakkelijker vanuit huis werken

Het kan een hele uitdaging zijn om werk en privé met elkaar in evenwicht te brengen. Werken vanuit huis kan een gunstig effect hebben op het welzijn en de creativiteit van de thuiswerker, maar één bepaald aspect wordt er juist door bemoeilijkt: vergaderen.videovergaderen

Videovergaderingen zijn daar de ideale oplossing voor. Met cloudvideotechnologie kan iedereen op elk moment en waar dan ook ter wereld een vergadering bijwonen. En het grootste voordeel? Je hoeft niet in te boeten op kwaliteit. Met de juiste apparatuur kun je in een handomdraai vergaderen met haarscherp beeld.

4. Werkt op alle apparaten

Als je in videovergaderen investeert, hoef je nooit meer aan de slag met rommelige videoberichten via mobiele telefoons. Met een tool voor cloudvideo’s kun je namelijk altijd en overal met je hele team communiceren via een veilige verbinding, vanaf wat voor apparaat dan ook. Als je een smartphone, tablet of computer in de buurt hebt, weet je dus zeker dat je wordt gehoord. En neem het maar van ons aan: dat is heel fijn als je onderweg bent en je laptop niet bij je hebt.

5. Het werkt allemaal vanzelf

Sommige technologie zit zo ingewikkeld in elkaar dat alleen de echte ICT’er ermee overweg kan. Bij videovergaderingen is dat niet zo. Omdat cloudvideotechnologie op ieder apparaat werkt, heb je alleen maar wifi of mobiele data nodig om contact te onderhouden. Daarnaast kun je heel eenvoudig een virtuele vergaderruimte – ook wel een VMR – inrichten om met meerdere deelnemers te vergaderen. En het mooiste is: niemand heeft ook maar enig technisch inzicht nodig.

Dit artikel is tot stand gekomen met één van onze partners.


Wouter Aarts

Wouter Aarts (auteur) Specialist in ICT en Samenwerken. Ik laat graag zien hoe je met nieuwe technologieën op een andere manier kunt (samen)werken. Volg mij op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van samenwerken.  

Kennisbank