‘Bring Your Own Everything’ mee naar school

  • 873
  •  12
  • 2 min
  • 21 mrt 2017
‘Bring Your Own Everything’ mee naar school 1

‘Bring Your Own Everything’ mee naar school

  • 873
  •  12
  • 2 min
  • 21 mrt 2017

Nieuwe generaties studenten zijn gewend om gebruik te maken van hun persoonlijke applicaties, software en (opslag)programma’s, in combinatie met hun eigen smartphone, laptop of tablet. Dit zorgt voor een nieuwe trend: ‘Bring Your Own Everything’ (BYOE) als opvolger van ‘Bring Your Own Device’ (BYOD).

Waar BYOD behoorlijk is ingeburgerd in de onderwijswereld gaat BYOE een stuk verder. Hiermee bevrijden studenten en medewerkers zich van de voorgeconfigureerde apparatuur en (verouderde) processen van hun onderwijsinstelling. Het zorgt voor wendbaarheid, snelheid en meer studenttevredenheid, met als prettig bij-effect dat de kosten voor de onderwijsinstelling dalen.

Printen vanaf eigen device

Een voorbeeld is printen. Dankzij BYOD zijn studenten weliswaar vrij om hun eigen device te gebruiken, maar direct printen vanaf een eigen device is nog lang niet altijd mogelijk. Dit gaat vaak nog via ingewikkelde workarounds met computers en printers van de onderwijsinstelling. Omslachtig, want de student moet documenten dan vaak eerst mailen of delen om deze vervolgens via een lokale computer uit te kunnen printen.

Printen vanuit eigen programma’s

Met mobiel printen kan dit met één druk op de knop. Iedereen op elke locatie van de onderwijsinstelling kan hiermee direct printen vanaf ieder device, via een eenvoudige app mét de mogelijkheid voor een betaalmodule. Studenten kunnen documenten vanuit hun eigen programma’s printen. Dit brengt BYOE een stap dichterbij. Bovendien ervaren de studenten meer service en bespaart de onderwijsorganisatie kosten, omdat er minder geïnvesteerd hoeft te worden in printers en computers. Eén multifunctioneel apparaat per afdeling of etage dekt vaak de volledige printbehoefte. En de betaalmodule garandeert kostendekking.

BYOD BYOE Bring Your Own Device Onderwijs School OplossingLesmateriaal digitaal aanbieden

Ook de toegenomen digitalisering stimuleert de BYOE-trend. Studenten consumeren immers enorme hoeveelheden informatie en veel hiervan wordt nog altijd fysiek gedistribueerd. Terwijl door te digitaliseren informatie dichtbij te brengen is. En dat volledig deviceonafhankelijk.

Onderwijsinstellingen die hun lesmaterialen digitaal aanbieden spelen in op de veranderde behoeftes van de nieuwe generatie. Medewerkers en studenten kunnen hun materialen eenvoudig online distribueren, bijvoorbeeld via een webportal maar ook vanuit hun eigen programma’s. Dat scheelt enorm in de totale kosten en kan een positief effect hebben op zowel de productiviteit als leerresultaten. Tegelijk biedt het kansen voor onderwijsinstellingen om zich te onderscheiden, efficiënter te werken én kosten te besparen.

‘Bring Your Own Everything’ inrichten

‘Bring Your Own Everything’ waarmaken is niet iets wat u in één dag geregeld hebt, maar het inrichten is helemaal niet zo ingewikkeld. Aan onderwijsinstellingen het advies om hier eens bij stil te staan. Gebruik maken van wat er al in huis is, en vaststellen wat is er nog nodig. Probeer het zelf uit: zie hoe mobiel printen en het digitaliseren van documenten een onderwijsinstelling daadwerkelijk verder zal helpen.


Tim Scharn

Tim Scharn (auteur) “De enige constante factor in het IT landschap is verandering” Volg Tim op LinkedIn. En blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom printen.

Kennisbank