Meer betrokken medewerkers door videocommunicatie

  • 647
  •  12
  • 2 min
  • 28 nov 2016
Meer betrokken medewerkers door videocommunicatie

Meer betrokken medewerkers door videocommunicatie

  • 647
  •  12
  • 2 min
  • 28 nov 2016

Steeds meer grote organisaties zetten videovergaderingen in om de communicatie met medewerkers te verbeteren. Ook worden video calls opgezet ten behoeve van recruitment van nieuw personeel. Maar ook kleinere bedrijven kunnen profiteren van video technologieën bij het vinden en behouden van geschikt personeel. Door video in te zetten bij vergaderingen kunnen kosten worden bespaard, bereik worden vergroot en kunnen medewerkers gemotiveerd worden om strategische doelen te behalen.

Meer betrokken mobiele medewerkers

Tevreden medewerkers presteren beter, dienen minder klachten in en blijven betrokken bij bedrijfsdoelstellingen. Het is daarvoor belangrijk om de kloof tussen menselijke arbeidsfactoren en bedrijfsresultaten te dichten. Videocommunicatietools kunnen belangrijke communicatiebarrières overbruggen. Zo kunnen mobiele medewerkers en medewerkers op afstand beter bereikt worden en eventuele conflicten sneller worden opgelost.

87% van de mensen die veel mobiel werken zegt zich meer verbonden te voelen met collega’s en het bedrijf waarvoor ze werken dankzij videocommunicatie.

Training en ontwikkeling

Training, ontwikkeling en het evalueren van prestaties is erg belangrijk om medewerkers gemotiveerd en betrokken te houden. Met behulp van videovergadertools kunnen trainingen ook op afstand worden gegeven, waardoor er meer medewerkers aan kunnen sluiten. Dit scheelt ook in reistijd en – kosten voor zowel de medewerkers als de trainers. Mensen beginnen uitgerust aan de training, zonder stress van bijvoorbeeld files. De trainingen kunnen daarbij ook interactiever worden gemaakt met een interactief whiteboard, waardoor medewerkers actief aan de training deelnemen. Daarnaast kunnen (tussentijdse) functioneringsgesprekken ook op afstand worden gehouden, zoals technologiebedrijf SAP bijvoorbeeld al doet.

Arbeidsomstandigheden

Goede arbeidsomstandigheden en werkgelegenheid zijn belangrijke factoren om werk goed uit te kunnen voeren. Voor de toezicht op naleving van regelgeving hieromtrent kunnen videocommunicatie tools  organisaties helpen  bij het identificeren en oplossen van veiligheidsschendingen op externe locaties. Daarnaast kunnen medewerkers op veiligheidsprotocollen getraind worden zonder het kantoor of locatie te hoeven verlaten. bookmaker bitcoin payout

Video voor groot en klein

Terwijl grote ondernemingen video-oplossingen voor samenwerking kunnen gebruiken om externe kantoren en werknemers aan te sluiten, profiteert ook het midden- en kleinbedrijf. Bedrijven die niet de mogelijkheid hebben om zelf opleidingsprogramma’s te ontwikkelen en de betrokkenheid van medewerkers te verbeteren kunnen video tools  gebruiken om – met veel lagere kosten – toch deze cruciale taken uit te voeren. Videocommunicatietools kunnen ingezet worden om kosten te besparen, het bereik te vergroten en medewerkers te motiveren om strategische doelen te bereiken.


Meer te weten komen over dit onderwerp? Lees dan ook deze artikelen:


 


Wouter Aarts

Wouter Aarts (auteur) Specialist in ICT en Samenwerken. Ik laat graag zien hoe je met nieuwe technologieën op een andere manier kunt (samen)werken. Volg mij op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van samenwerken.  

Kennisbank