Microsoft Teams Rooms: 3 slimme functies

  • 166
  •  2
  • 2 min
  • 03 aug 2022
Microsoft Teams Rooms: 3 slimme functies

Microsoft Teams Rooms: 3 slimme functies

  • 166
  •  2
  • 2 min
  • 03 aug 2022

Microsoft Teams, een platform dat hybride vergaderen zo eenvoudig mogelijk maakt. Iedere maand brengt Microsoft nieuwe functies uit, die het gebruik van Teams nog meer verbeteren. Welke functies hebben de grootste positieve impact?

In mijn vorige artikel ging ik dieper in op 7 slimme functies voor de app- en webversie van Teams. In dit artikel zet ik 3 slimme functies voor Microsoft Teams Rooms in de spotlight.

Wat is een Microsoft Teams Room?

IT-trends 2021 volgens Gartner: thuiswerken verandert technologieën voor de toekomst 3

Download whitepaper ‘Samenwerken op afstand’

Eerst een stukje theorie: een Microsoft Teams Room (MTR) is een hardwarematige oplossing voor je vergaderruimtes. Deze bestaat zoals de meeste hardware-oplossingen uit een scherm, camera, speaker en microfoon.

In een Microsoft Teams Room zitten deze onderdelen aangesloten op een los device op de vergadertafel. Dit device wordt ook het Teams Room Systeem genoemd. Hier draait de software van Microsoft op en is makkelijk te bedienen met een touchscreen.

Van alle gemakken voorzien

Met deze oplossing heeft de organisator van de vergadering geen laptop meer nodig, omdat het Teams Room Systeem vast zit in de ruimte. Met één klik kun je de hybride vergadering starten. Alle thuiswerkende deelnemers komen automatisch in de Microsoft Teams Room-omgeving terecht. En ze ervaren gelijk de 3 slimme functies die een MTR-vergadering zo eenvoudig, levendig, efficiënt én interactief maken.

1. Front Row

Met de Front Row-functie is alles wat belangrijk is tijdens een hybride vergadering groot in beeld gebracht: de presentatie, de organisator, de deelnemers en zelfs de chat en de agenda van de meeting. Op deze manier neemt iedereen actiever deel aan de hybride vergadering. Alle deelnemers zijn namelijk beter in beeld en het scherm is overzichtelijker ingericht.

2. Cortana push-to-talkpictogram

Cortana, de voice-assistent van Microsoft, kan jou vanaf nu helpen met het uitvoeren van taken. Met deze push-to-talkfunctie kun je Teams specifieke spraakopdrachten geven. Bijvoorbeeld de meeting starten, de meeting beëindigen en iemand toelaten tot de meeting. Je kunt zelfs veelgestelde vragen stellen aan Cortana. Met deze hightechfunctie voer je simpele opdrachten sneller en makkelijker uit. Na iedere update kan Cortana meer spraakopdrachten uitvoeren.

Deze push-to-talkfunctie activeer je met het bijbehorende pictogram op het Teams Room Systeem.

3. Meerdere camera’s gebruiken (inclusief de Inhoudscamera)

In de MTR-versie van Teams kun je nu ook meerdere camera’s gebruiken, bijvoorbeeld om alle aanwezigen in de vergaderzaal in beeld te brengen. Je kunt maar één camera tegelijkertijd gebruiken, maar het wisselen tussen de camera’s was nog nooit zo eenvoudig. Er is namelijk een button toegevoegd aan het Teams Room Systeem.

Met deze functie kun je ook de Inhoudscamera gebruiken, waarmee je apparatuur kunt laten zien wat niet met Teams verbonden is. Bijvoorbeeld een analoog whiteboard of een tekentablet. Het enige wat je nodig hebt, is een USB-connected camera. Met deze camerafunctie wordt je presentatie interactiever én visueler.

En nu… aan de slag!

Je leest het: er zijn veel Teams-functies die hybride vergaderen makkelijker, levendiger, efficiënter én interactiever maken. Hoe breng je de MTR-functies uit dit artikel makkelijk in de praktijk binnen jouw organisatie? Neem contact met mij op. Als specialist in ICT en Samenwerken sta ik voor je klaar.

E-book: Samenwerken op afstand

Lees meer tips en adviezen over samenwerken op afstand in het e-book. En kies het videovergaderpakket dat het beste bij je organisatie past.


Wouter Aarts

Wouter Aarts (auteur) Specialist in ICT en Samenwerken. Ik laat graag zien hoe je met nieuwe technologieën op een andere manier kunt (samen)werken. Volg mij op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van samenwerken.  

Whitepaper

Samenwerken op afstand

  1. Samenwerken op afstand mogelijk maken
  2. Essentiële bedrijfsinformatie beschermen
  3. Medewerkers betrokken houden
Download

Kennisbank