Trimble: slimme uitgifte van handscanners dankzij smart lockers

 • 75
 •  1
 • 2 min
 • 12 jul 2022
Trimble: slimme uitgifte van handscanners dankzij smart lockers

Trimble: slimme uitgifte van handscanners dankzij smart lockers

 • 75
 •  1
 • 2 min
 • 12 jul 2022

Organisaties in de logistiek, transport en warehousing herkennen het vast: de handmatige uitgifte en inname van apparatuur zoals handscanners kost veel tijd. En er is vaak weinig zicht op de actuele locatie en conditie van de apparatuur. Dat was ook het geval bij Trimble. Voor meer gemak, efficiency en inzicht koos de organisatie voor Smart Lockers. Lees wat dit oplevert.

Trimble biedt slimme producten en diensten voor bedrijven in de landbouw, bouw, geosector en transport en logistiek. Van 3D-controlesystemen en grafische displays tot geavanceerde VR-toepassingen. Trimble biedt kerntechnologieën in positionering, modellering, connectiviteit en data-analyse, zodat bedrijven veiliger, beter, kostenefficiënter en duurzamer kunnen werken.

Trimble: slimme uitgifte van handscanners dankzij smart lockers 2

Download de klantcase

Handscanners: onbeheerd bewaard in een kast

Vanuit het distributiecentrum in Eindhoven maakt Trimble de hardware-oplossingen gereed voor transport naar de klant. Voor het orderverzamelproces maken de medewerkers gebruik van handscanners. Voorheen werden deze onbeheerd in een kast bewaard. Medewerkers konden de scanners zonder registratie pakken en terugleggen. Er was geen zicht op.

Regelmatig schade

Enzio Hermkens is distributiemanager bij Trimble en vertelt waar zij tegenaan liepen: “De scanners werden vaak niet goed teruggelegd en raakten regelmatig zoek. Ook hadden we zo’n 2 tot 3 keer per maand schade aan de scanners. Dat kan natuurlijk iedereen gebeuren. Maar we wilden de betrokkenheid en het bewustzijn van de waarde van de apparatuur onder medewerkers graag vergroten.”

Trimble: slimme uitgifte van handscanners dankzij smart lockers 1

Smart lockers: zicht op locatie en status

Om meer zicht te houden op de handscanners, koos Trimble voor smart lockers. Enzio: “Medewerkers openen een locker met hun persoonlijke pas en kunnen dan een handscanner pakken. Wij zien precies wie welke scanner bij zich heeft. Ook hebben we ingesteld dat een scanner binnen een bepaalde tijd weer terug moet zijn in de smart locker. Is dat niet het geval? Dan ontvangen we een notificatie. We weten dan welke collega de scanner als laatst heeft gebruikt. Dat maakt terugvinden eenvoudiger.”

Medewerkers kunnen bij teruggave ook aangeven of de handscanner kapot is. Enzio: “In dat geval ontvangt IT een notificatie voor verdere actie. Zo minimaliseren we de vertraging in de reparatietijd.”

Vrijwel geen schade meer

Sinds de smart lockers in werking zijn, is de schade aan de handscanners gedaald tot bijna 0. Enzio: “Dat bespaart ons veel tijd en geld. Ook raken de scanners niet meer zoek. Als dat wel het geval is, dan krijgt de juiste persoon een seintje. Ook kunnen we direct kijken wat er aan de hand is. En dankzij (realtime) rapportages hebben we continu inzicht in de status van de scanners.”

E-book: De sleutel tot slim assetmanagement

Smart Lockers zijn inzetbaar voor organisaties in tal van branches. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden en voordelen van Smart Lockers voor jouw organisatie? Download het e-book en ontdek de kansen.


Wouter Aarts

Wouter Aarts (auteur) Specialist in ICT en Samenwerken. Ik laat graag zien hoe je met nieuwe technologieën op een andere manier kunt (samen)werken. Volg mij op LinkedIn en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van samenwerken.  

E-book

De sleutel tot slim assetmanagement

 1. Hoe het beheer en uitgfite van IT-middelen verandert
 2. Wat is een smart locker
 3. Ontdek de voordelen van smart lockers
 4. Hoe IT ontlasten met slim assetmanagement
 5. Hoe slimmer en efficiënter werken
 6. Praktijkcase: Trimble
Download

Kennisbank