Wat print jij..? Het bouwplan..!

  • 358
  •  4
  • 2 min
  • 27 jun 2017
Wat print jij..? Het bouwplan..!

Wat print jij..? Het bouwplan..!

  • 358
  •  4
  • 2 min
  • 27 jun 2017

Eerder vertelde Marcia op dit platform dat ze haar huis had verkocht en op zoek was naar een nieuw huis. Goed nieuws! Ze heeft haar droomhuis inmiddels gevonden, maar daar moest nog wel het een en ander aan gebeuren.

Hoe is deze print tot stand gekomen?

print bouwtekening geprint via mobiel“Toen we ons vorige huis te koop hadden gezet, zijn we al naar nieuwe huizen gaan kijken. We hebben veel woningen bekeken, maar net niet naar onze smaak. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een huis uit de jaren ’70, waar al die jaren niks aan verbouwd is. De bruine, houten schrootjes zaten nog aan het plafond en de keuken, badkamer en wc hadden nog mooi gekleurde groene en blauwe tegels. We moesten er dus even doorheen kijken, maar we zagen de kans om het huis helemaal naar onze smaak in te richten.”

Wat ga je doen, nu je de print hebt?

“Na de onderhandelingen rondom de aankoop van het huis zijn we snel met een aannemer om de tafel gaan zitten om onze bouwplannen te bespreken. Want we wilden letterlijk alles strippen en opnieuw opbouwen. De vloeren, de kozijnen, de wc, de badkamer, de keuken en de trap. Alles moest er eerst uit om het vervolgens weer op te bouwen. Ook wilden we een deel aanbouwen om een open keuken te creëren. Ik heb de plattegrond van de woning vanaf Funda uitgeprint via mijn mobiel en samen met de aannemer hebben we daar ons bouwplan op getekend.

Toen we de sleutel kregen van ons nieuwe huis, konden we meteen aan de slag. Het slopen ging vrij snel. De schrootjes, tegels en vloerbedekking waren er zo uit. Al ontstond er hier en daar wel een gat in de muur, maar dat werd later toch weer gestuct. Het opbouwen heeft echter wat meer tijd gekost. Schilderen in de avonduren, spullen uitzoeken in het weekend en continu overleggen met de aannemer. In combinatie met werk, sport en twee kleine kinderen is dat best druk. Gelukkig kun je tegenwoordig veel online bestellen en kan ik mijn werk flexibel indelen. Want bijvoorbeeld voor het inmeten van gordijnen komen ze toch overdag langs. Omdat ik al mijn informatie digitaal bij de hand heb, kan ik vanuit het nieuwe huis werken. Ook kan ik op afstand deelnemen aan een vergadering.”

Wat voor waarde heeft dit printje voor jou?

“We zijn inmiddels verhuisd we naar ons nieuwe huis, wat helemaal naar onze smaak is ingericht. Alles is nieuw en net zo mooi als dat we in eerste instantie in gedachte hadden. Ook hebben we nu de ruimte en een leuke tuin om lekker samen te genieten. Wat wil je nog meer!”


Tim Scharn

Tim Scharn (auteur) “De enige constante factor in het IT landschap is verandering” Volg Tim op LinkedIn. En blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom printen.

Kennisbank