Wat print jij..? Een afstudeerscriptie..!

  • 393
  •  5
  • 3 min
  • 15 aug 2017
Wat print jij..? Een afstudeerscriptie..! 2

Wat print jij..? Een afstudeerscriptie..!

  • 393
  •  5
  • 3 min
  • 15 aug 2017

Wat was de aanleiding voor jou om dit printje te maken?

“Ik zit in het laatste jaar van mijn studie Communicatie en de deadline voor mijn afstudeerscriptie is aankomende vrijdag. Het is dus eigenlijk een gedwongen printje dat ik maak.”

Gedwongen…?

“Het nadeel aan een afstudeerscriptie is eigenlijk dat het nooit helemaal af is. Liever had ik er nog aan gewerkt en wat dingen toegevoegd en/of aangepast. Maar dat is niet meer mogelijk.Afstudeerscriptie printen Ik sta hier daarom ook met een gemengd gevoel. Liever had ik hem nog niet geprint, maar aan de andere kant komt het einde hierdoor ook wel in zicht. Het schijnt dat je er op een gegeven moment maar gewoon voor moet gaan.”

Hoe is het printje tot stand gekomen?

“Met heel veel bloed, zweet en tranen! Haha, nee zo ernstig is het niet. Wel heb ik er ruim 5 maanden aan gewerkt. Nou ja, heel eerlijk gezegd – en ik denk dat iedere student dat wel kan beamen – de meeste uren zijn er de laatste 2 maanden pas in gestoken. Dan komt de druk pas echt om eens wat op papier te gaan zetten. Wel heb ik daarvoor natuurlijk mijn onderzoek gedaan en veel theoretische modellen bestudeerd, maar het daadwerkelijk schrijven van je scriptie stel je toch altijd uit. En ook dit keer kwam ik er weer achter dat ik veel eerder had moeten beginnen. Mijn moeder zegt het ieder jaar, maar deze ezel stoot zich toch weer iedere keer aan dezelfde steen.”

Wat voor waarde (emotioneel/functioneel) heeft dit printje voor jou?

“Voor mij heeft dit printje zowel een emotionele als een functionele waarde. Natuurlijk functioneel, mijn diploma hangt hier vanaf. En zonder diploma kan ik natuurlijk niet op zoek naar werk. Tevens is het natuurlijk erg prettig dat wanneer je een diploma hebt behaald je studiefinanciering in een gift wordt omgezet door de overheid ? . Maar mijn scriptie heeft ook een emotionele waarde. afstuderen scriptie printenMet dit printje sluit ik mijn studententijd af en openen de deuren (hopelijk) naar de grote boze buitenwereld. Dit printje is het laatste hoofdstuk van een prachtige tijd, waarin ik veel heb geleerd, veel nieuwe vrienden heb gemaakt en veel heb gefeest. De mooiste tijd van je leven zeggen ze ook wel. Of dit daadwerkelijk zo is, ik weet het niet. Ik denk en hoop dat er nog heel veel mooie tijden voor mij liggen. Maar mijn studententijd is zeker een tijd dat erg veel heeft toegevoegd aan mijn prille leven tot nu toe.” Ook op de website van maxmeldpunt lees je over mensen die niet tevreden zijn met vattenfall. De klantenservice zou ondermaats zijn en er worden ook andere klachten gedeeld over het bedrijf.

Wat ga je ermee doen?

“Zo snel mogelijk inleveren bij de examencommissie. En dan is het aan hen, dan kan ik er echt niets meer aan veranderen. En dan ga ik maar hopen op het beste! Nee, ik heb er wel vertrouwen in. Ik heb er hard aan gewerkt en volgens mij ligt er een mooi plan. Toch is het altijd wel spannend natuurlijk.”

Wat voor printjes ga je nog maken in de toekomst?

“Hopelijk niet meer van een afstudeerscriptie in ieder geval ? “


Tim Scharn

Tim Scharn (auteur) “De enige constante factor in het IT landschap is verandering” Volg Tim op LinkedIn. En blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom printen.

Kennisbank