Waardecreatie

Informatie delen en verbindingen maken; de nieuwe manier van waardecreatie

Ronald van den Hoff, oprichter van Seats2meet voor WerkTrends in gesprek met Ronnie Overgoor.

404
0

Tijdens Ricoh Open interviewt Ronnie Overgoor van 7 Ditches TV toonaangevende sprekers en inspirerende leiders. Wat betekent anders werken en beter leven voor hen? Vandaag aan het woord: Ronald van den Hoff, oprichter van Seats2meet. “Waardecreatie gaat op een nieuwe manier plaatsvinden. Dat kun je maar beter erkennen, want die beweging gaat gewoon door. Mét of zonder jou.”

Seats2meet biedt open werkruimtes aan voor (zelfstandig) professionals. De kennis die bezoekers te geven hebben én bereid zijn te delen is het sociaal kapitaal waarmee ze betalen. Door geavanceerde matchingsoftware ervaren bezoekers serendipiteit: de onverwachte relevantie van iets wat gebeurd of iemand die je tegenkomt. Seats2meet helpt hiermee professionals anders werken én beter leven vorm te geven.

Verbindingen maken
Iedereen kan bij ons komen werken, zegt Ronald van den Hoff. “Je boekt een stoel, vertelt wie je bent, wat je te delen hebt en je kunt aan de slag. Onze intelligente matchingsoftware maakt verbindingen voor en tussen de aanwezige professionals. De waardecreatie die dat met zich meebrengt is uniek.”

Bottleneck
Maar dan moet je informatie wel met elkaar delen. Dat gebeurt nog lang niet altijd. En dat is jammer. “De grootste bottleneck op dit moment is dat mensen en organisaties nog denken in termen als ‘het is mijn database, het zijn mijn klanten, het is mijn goudmijn.’ Dan sta je, hoe gek het ook klinkt, je eigen innovatie in de weg en besta je over 5 jaar niet meer. Het nieuwe speelveld is een combinatie waarbij het goede van het oude samenkomt met het innovatieve van het nieuwe.”

Dit vergt een andere manier van denken op alle niveaus. Bekijk het gesprek met Ronald van den Hoff om te zien hóe.

7 Ditches TV, opgericht door Ronnie Overgoor, is een online videokanaal vol interviews voor ondernemende en geïnteresseerde mensen.

Downloads bij dit artikel

 • Gratis e-book ‘Online samenwerken’eBook

  Werken vanaf meerdere locaties, met collega’s of klanten aan de andere kant van de wereld. Dit vraagt om online samenwerken, vergaderen en samen in documenten werken. Online samenwerken is tijd- en kostenbesparend en productief. Meer lezen? Download het eBook.

 • Whitepaper ‘Anders Werken’: wat vindt werkend Nederland (PDF)Whitepaper

  Een onderzoek onder Nederlandse kantoorwerkers naar de stand van zaken op het gebied van nieuwe, andere manieren van werken. Maken we wel optimaal gebruik van de mogelijkheden van vandaag de dag? Hoe in actie te komen?

 • Trendrapport Duurzaam WerkenRapport

  Alle trends over duurzaam ondernemen in één rapport. Een rapport vol feiten, practices en eye-openers voor iedereen die duurzaamheid en minder CO₂ wil borgen in strategie en beleid. Met inspirerende tips van o.a. Michel Schuurman van MVO Nederland, Jeroen Kanselaar van Search en Ricoh experts.

 • The future of work in the 21st centuryWhitepaper

  Geautomatiseerd, creatief en decentraal: 'The future of work in the 21st century' is een studie van The Economist Intelligence Unit (EIU). Het rapport probeert de belangrijkste trends te identificeren die de aard van werk en het werken in de komende 10-15 jaar zullen beïnvloeden.

Redactie WerkTrends Blaast dit platform dagelijks leven in

"Wij geloven in kennisdelen en verbinden. Zowel on- als offline. We brengen dit in de praktijk door nieuws, tips en inzichten te publiceren die het samenspel tussen werken en leven voor zowel mensen als bedrijven leuker, beter en efficiënter maakt."

Reageer ook

Reacties 0


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageer ook