Work Play Hard Maarten Brunt Dick Klopper Anne van Dam Jeroen Krietemeijer

De juiste werk-privé balans van…

Het vinden van de juiste balans tussen werk en privé is voor veel mensen een uitdaging. Hoe doet een wereldwijde inkoper van evenement accomodaties, een globaal opererende instructeur brandveiligheid of een professionele golfer dat..?

743
0

In de serie ‘Work Hard, Play Hard’ laten we mensen aan het woord waarvoor het vinden van een gezonde werk-privé balans lastig kan zijn, en delen we inspirerende voorbeelden van mensen die anders werken en leven. In deze aflevering: een ‘Fire Instructor & Safety Advisor’, twee professionele golfers en een ‘Purchasing Manager Global Events’. In al deze gevallen wordt er over de hele wereld gereisd. En dat brengt vanzelfsprekend uitdagingen met zich mee.


Maarten Brunt

Purchasing Manager Global Events van ATPI

 

Als Purchasing Manager Global Events van ATPI is Maarten verantwoordelijk voor de inkoop van accommodaties voor corporate klanten. Daaronder valt ook de inkoop van accommodaties voor NOC*NSF en haar Olympische Spelen sponsoren. Maarten begint al zo’n drie jaar van tevoren met het bekijken van beschikbare hotels en appartementen. Voor de Zomerspelen in Rio in 2016 moest hij bijvoorbeeld zo’n vierhonderd kamers voor achttien nachten boeken in verschillende categorieën hotels.


Zo arriveerde ik laatst bij een afgelegen lodge midden in het Amazonegebied. Het eerste wat ik kreeg, was de wifi code


Wifi in de amazone
Door zijn internationale taken is Maarten de helft van de tijd in het buitenland. Hij let er goed op dat werk en privé in balans blijven. “Als ik voor langere tijd weg ben, komt mijn vriendin regelmatig een paar dagen over. Ik zorg ook dat ik voldoende rust neem en veel sport.” Werken kan hij vanaf elke locatie en op elk moment. “Binnen ATPI werken we volledig digitaal. Voor e-mail gebruiken we Outlook en via SharePoint kunnen we samenwerken en documenten delen. Voor overleg met collega’s gebruik ik Skype. De enige voorwaarde is een goede internetverbinding. Maar dat is tegenwoordig bijna overal goed geregeld. Zo arriveerde ik laatst bij een afgelegen lodge midden in het Amazonegebied. Het eerste wat ik kreeg, was de wifi code.”

Dick Klopper, Senior Fire Instructor & Safety Advisor


Dick Klopper

Senior Fire Instructor & Safety Advisor

 

In de achterbak van z’n auto heeft Dick Klopper altijd een ingepakte tas liggen. Want als de telefoon gaat, moet hij direct kunnen vertrekken. Dick houdt zich bezig met brandveiligheid op grote offshore-installaties over de wereld. Van de Golf van Mexico tot Brazilië en van Kaapstad tot de Shetlands geeft hij trainingen en doet hij audits en inspecties. Zeven tot tien keer per jaar is hij op pad. Soms voor vijf dagen, soms voor vier weken. Plannen is er niet bij. Vaak wordt hij pas gevraagd
als iemand een boorplatform verlaat. Het vrijgekomen bed kan dan door de trainer worden gebruikt. Lastig, die onzekerheid? “Integendeel. Het geeft juist een kick dat ik elk moment weg kan zijn.”


Mijn tas staat altijd klaar


Wissel op gezin
Dick reist licht bepakt. Met de helikopter die hem van kust naar off-shore-installatie vliegt, mag maximaal tien kilo bagage mee.“ Alleen wat kleding, m’n toilettas en de harde schijf met mijn presentaties.” Want op een stabiele internetverbinding mag hij niet rekenen. Zijn werk is zijn leven. Zijn vrouw en zoon weten niet beter en eenmaal op zee houden ze altijd contact via Skype en Whatsapp. In geval van nood – als internet uitvalt – is er de satelliettelefoon. Gevaarlijk vindt hij zijn werk niet. “In de offshore-wereld staat veiligheid hoog in het vaandel.” Eén keer was het spannend. “Het boorschip waar ik trainingen gaf, maakte water tijdens een storm. Dan wordt een oefening ineens ernst.”


Anne van Dam & Jeroen Krietemeijer

Professionele golfers

 

Ze willen allebei de beste golfer van de wereld worden, Anne van Dam bij de vrouwen en Jeroen Krietemeijer bij de heren. Zij werd al zesde tijdens de wereldkampioenschappen voor amateurs in Japan, hij won begin maart nog het prestigieuze Sherry toernooi in Spanje. “Ik ben 23 weken per jaar in het buitenland”, vertelt Anne, die in 2015 prof geworden is. “En ook als ik in Nederland ben, is golfen een fulltime baan voor me. Dan is het heel lastig om je sociale leven goed te onderhouden. Vriendschappen zijn minder geworden, maar mijn beste vriendinnen snappen goed dat ik er niet altijd ben. Bovendien kan ik onderweg op allerlei manieren contact met het thuisfront houden: via Whatsapp, Facetime, Facebook, dat gaat heel goed.”

Goede afspraken
Jeroen combineerde golfen eerst nog met een opleiding bouwkunde aan de Avans Hogeschool en is nu prof. “Met mijn propedeuse, kan ik mijn studie altijd nog in een paar jaar afmaken, mocht het met golfen niet lukken. Met school heb ik gelukkig altijd goede afspraken kunnen maken, zodat er genoeg tijd was om te trainen. Ik kreeg ook de ruimte om aan toernooien mee te doen. Tijdens toernooien houd ik contact met mijn familie en vrienden in Nederland via internet. En ook met mijn coaches, bijvoorbeeld over alternatieve trainingsschema’s.” Ook Jeroens sociale leven staat door zijn ambitie onder druk. “Als ik een toernooi moet spelen, ga ik niet het weekend daarvoor op stap. Dat is soms moeilijk, maar als ik dan met zo’n beker in mijn handen sta, geeft dat toch meer voldoening dan een feestje.”

De verhalen van Maarten, Dick en Anne en Jeroen verschenen eerder in het inspiratieboek Work.Live. Een gratis exemplaar van dit eBook kun je hier aanvragen . Méér inspirerende verhalen lezen van mensen met een uitdagende werk-privé balans..? Klik hier voor de volledige serie.

Credit foto’s: Pexels en Pixabay.

Downloads bij dit artikel

 • Inspiratieboek Work. Live.Inspiratie

  Download gratis het e-book Work. Live. met heel veel inspiratie om anders te werken en beter te leven.

 • Gratis handleiding voor digitaal werkeneBook

  Bespaar tijd, kosten en creëer efficiency: digitaliseer uw zakelijke documenten en start met digitaal werken. Het e-book ‘Documenten digitaliseren’ biedt inzichten, tips en eye-openers. Download het e-book hier.

 • Digitaal samenwerkeneBook

  Online samenwerken is tijd- en kostenbesparend en productief. Het scheelt reiskosten, reistijd, ondersteunt de creativiteit en is efficiënt. Download het e-book ‘Digitaal samenwerken’ en lees er alles over.

 • 30 dagen gratis videovergaderenDemo

  Ervaar de eenvoud van het systeem, de rijke geluids- en beeldkwaliteit, de beveiligde verbinding en hoe gemakkelijk het mee te nemen is. Verhoog je werkplezier en bespaar op reis- en verblijfskosten.

Redactie WerkTrends Blaast dit platform dagelijks leven in

"Wij geloven in kennisdelen en verbinden. Zowel on- als offline. We brengen dit in de praktijk door nieuws, tips en inzichten te publiceren die het samenspel tussen werken en leven voor zowel mensen als bedrijven leuker, beter en efficiënter maakt."

Reageer ook

Reacties 0


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageer ook