Nieuw leven in de winkelstraat met digital signage

Ronnie Overgoor interviewt inspirerende ondernemers voor WerkTrends. Harry Horn van Scala: “Alleen door nieuwe technologieën kunnen retailers het concurrentievoordeel terugpakken van online shops.”

258
0

Tijdens Ricoh Open interviewde Ronnie Overgoor toonaangevende sprekers en inspirerende ondernemers voor WerkTrends. Wat betekent anders werken en beter leven voor hen? Vandaag aan het woord: Harry Horn van Scala. “Alleen door open te staan voor nieuwe technologieën kunnen retailers het concurrentievoordeel terugpakken van online shops.”

Winkelstraat van de toekomst
Het aantal winkels dat leegstaat groeit. Vooral in middelgrote steden is het schrijnend om door de winkelstraat te lopen, zegt Harry Horn. “Innovatieve technologieën maken heel veel mogelijk in beeldschermcommunicatie. Door verbindingen te leggen, pakken winkeliers het voordeel van online shoppen terug. Bijvoorbeeld door databases en klantinformatie te verbinden met digitale devices en locatietechnologie. Dan krijg je een compleet nieuwe klantbeleving. Dat geeft enorme voordelen.” Wil je weten welke? Bekijk dan de video.

Internet of Things
Winkeliers kunnen met digitale winkelwanden met één druk op de knop de look and feel van hun winkel aanpassen. Dat komt voort uit het Internet of Things, zegt Harry Horn. “Alle elektronische elementen van een winkel worden met elkaar verbonden.” De data vanuit deze elementen kan je raadplegen en uitlezen, en heel specifiek gebruiken voor doelgroepen. Zulke data is goud voor de marketeer. “Dan zie je direct wat iemand heeft doen besluiten wel of niet te kopen in de koopcyclus. Moet je de boodschap aanpassen? Of de doelgroep? Of je look and feel?”

Anders werken
Deze ontwikkelingen vragen een andere manier van werken voor medewerkers in de retail. “Het cliché ‘Kan ik u helpen?’ komt te vervallen, omdat je al weet wie er in de winkel staat.” Harry geeft enkele ‘best practices’ in onderstaande video.

7 Ditches TV, opgericht door Ronnie Overgoor, is een online videokanaal vol interviews voor ondernemende en geïnteresseerde mensen.

Downloads bij dit artikel

Redactie WerkTrends Blaast dit platform dagelijks leven in

"Wij geloven in kennisdelen en verbinden. Zowel on- als offline. We brengen dit in de praktijk door nieuws, tips en inzichten te publiceren die het samenspel tussen werken en leven voor zowel mensen als bedrijven leuker, beter en efficiënter maakt."

Reageer ook

Reacties 0


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageer ook