Wat als je even niet kunt werken..?

Hard werken. Dat doen veel mensen. Collega’s en klanten kunnen namelijk niet eindeloos wachten. Wat doe je dan als je even niet kunt werken?

697
0

Hardwerkende mensen verdienen ook een vakantie om even te ontspannen en jezelf weer helemaal op te laden.online samenwerken Zo ging ik op een welverdiende wintersportvakantie met mijn familie en vrienden. Ik vind het heerlijk om in de sneeuw te wandelen en met mijn ski’s van de berg af te sjezen. Tot er op een dag iets vervelends gebeurde..

Voordat ik het wist, hing er een helikopter boven mijn hoofd, werd ik door de hulpdiensten op een brancard gelegd, aan de heli gehangen en naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat ik een dubbele beenbreuk had met alle gevolgen van dien. Mijn vakantie en de daaropvolgende werkweken gingen er net iets anders uitzien.

Als zelfstandig ondernemer is dat wel even slikken. Mijn collega’s en klanten kunnen namelijk niet eindeloos wachten. Daarbij is stil zitten niet iets waar ik vrolijk van word en ik denk dat veel mensen dat gevoel met mij delen. Ook kon ik tijdelijk niet reizen.

Gelukkig is er voor ieder probleem een oplossing. Tijdens mijn revalidatie werd online samenwerken onmisbaar. Ieder gesprek of vergadering die ik moest voeren, kon ik gewoon vanuit huis bijwonen. Je kunt gemakkelijk documenten of je beeldscherm delen tijdens het gesprek. Al je collega’s en externe relaties zijn online binnen handbereik.

Na mijn revalidatie heeft mij dit geïnspireerd om efficiënter te werken. Ik bespaar nu veel reistijd en kilometers door mijn relaties te ontmoeten in een videovergadering. Iets wat we allemaal goed kunnen gebruiken in ons drukke bestaan. Ik kan makkelijker op de kinderen passen,  contact onderhouden met klanten die ver weg wonen en ik hoef mij geen zorgen te maken over het teleurstellen van mensen wanneer ik fysiek even uit de running ben.

Wat zou jij doen als je even niet kunt werken? Laat je reactie achter.

Downloads bij dit artikel

  • Digitaal samenwerkeneBook

    Online samenwerken is tijd- en kostenbesparend en productief. Het scheelt reiskosten, reistijd, ondersteunt de creativiteit en is efficiënt. Download het e-book ‘Digitaal samenwerken’ en lees er alles over.

Marco Verwoert Sales & General Management - Workflowconsultant - Society 3.0

In het leven is momentum vaak doorslaggevender dan competenties. Zorg dus dat je op het juiste moment daar bent waar de kansen zijn.

Reageer ook

Reacties 0


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageer ook