Nieuw leven in de winkelstraat met digital signage

  • 1301
  •  6
  • < 1 min
  • 22 jul 2016
Nieuw leven in de winkelstraat met digital signage

Nieuw leven in de winkelstraat met digital signage

  • 1301
  •  6
  • < 1 min
  • 22 jul 2016

Tijdens Ricoh Open interviewde Ronnie Overgoor toonaangevende sprekers en inspirerende ondernemers voor WerkTrends. Wat betekent anders werken en beter leven voor hen? Vandaag aan het woord: Harry Horn van Scala. “Alleen door open te staan voor nieuwe technologieën kunnen retailers het concurrentievoordeel terugpakken van online shops.”

Winkelstraat van de toekomst

Het aantal winkels dat leegstaat groeit. Vooral in middelgrote steden is het schrijnend om door de winkelstraat te lopen, zegt Harry Horn. “Innovatieve technologieën maken heel veel mogelijk in beeldschermcommunicatie. Door verbindingen te leggen, pakken winkeliers het voordeel van online shoppen terug. Bijvoorbeeld door databases en klantinformatie te verbinden met digitale devices en locatietechnologie. Dan krijg je een compleet nieuwe klantbeleving. Dat geeft enorme voordelen.” Wil je weten welke? Bekijk dan de video.

Internet of Things

Winkeliers kunnen met digitale winkelwanden met één druk op de knop de look and feel van hun winkel aanpassen. Dat komt voort uit het Internet of Things, zegt Harry Horn. “Alle elektronische elementen van een winkel worden met elkaar verbonden.” De data vanuit deze elementen kan je raadplegen en uitlezen, en heel specifiek gebruiken voor doelgroepen. Zulke data is goud voor de marketeer. “Dan zie je direct wat iemand heeft doen besluiten wel of niet te kopen in de koopcyclus. Moet je de boodschap aanpassen? Of de doelgroep? Of je look and feel?”

Anders werken

Deze ontwikkelingen vragen een andere manier van werken voor medewerkers in de retail. “Het cliché ‘Kan ik u helpen?’ komt te vervallen, omdat je al weet wie er in de winkel staat.” Harry geeft enkele ‘best practices’ in onderstaande video.

7 Ditches TV, opgericht door Ronnie Overgoor, is een online videokanaal vol interviews voor ondernemende en geïnteresseerde mensen.


Huib Kolen 1

Huib Kolen (auteur) Als marketeer ben ik geïnteresseerd in technologie, maatschappelijke ontwikkelingen en hoe dit onze behoeften en manier waarop we werken verandert. Ik help organisaties graag vooruit in het optimaal werken en laat professionals samenwerken zodat i...

Kennisbank