Groeipotentie in grootformaat

 • 618
 •  7
 • 2 min
 • 15 okt 2019
Ricoh Sign Experience: groeipotentie in grootformaat 6

Groeipotentie in grootformaat

 • 618
 •  7
 • 2 min
 • 15 okt 2019

Eind september ontving Ricoh Nederland zo’n dertig grafimedia-ondernemers tijdens de eerste editie van ‘Sign Experience’. De bijeenkomst vond plaats bij Magneet Communicatiecentrum in Schiedam. Deze stond in het teken van de kansrijke groeimogelijkheden in de grootformaat-markt.

Vergroot uw mogelijkheden met grootformaat

Download e-book Hoe kies je de juiste grootformaat printer?

Met het Sign Experience-event en de lancering van de nieuwe website www.professioneelprinten.nl zet Ricoh in op de groeikansen van printen op grootformaat. Sander Sondaal is bij Ricoh Nederland verantwoordelijk voor de Commercial & Industrial Printing Group. Hij verwelkomde het publiek dan ook graag bij Magneet Communicatiecentrum in Schiedam. Daar laat ondernemer Mathieu Levens zien hoe hij, na een periode van krimp, ‘op z’n Rotterdams’ het roer omgooit en investeert in nieuwe mogelijkheden: “We willen op een andere manier in de markt staan.”

Snel in kunnen spelen op klantwens

Om dat te bereiken, haalt Levens ook grootformaat productiesystemen in eigen huis. Sinds begin 2018 is Magneet gevestigd op deze nieuwe grotere locatie. Hier krijgt de Ricoh Pro L4160 grootformaatprinter gezelschap van de Ricoh Pro T7210 vlakbedprinter. Zo kunnen ze zowel van de rol als op plaat materiaal printen. Bovendien installeren ze een vlakbedsnijtafel van Zünd. “We willen namelijk ook de afwerking zélf kunnen doen”, verklaart Levens die investering: “Je moet snel kunnen inspelen op de wens van de klant.”

Stephan Jacobs, managing director van Zünd Benelux, sloot in zijn presentatie aan op de strategische keuzes van Levens: “Juist om de veranderende wensen van uw klanten bij te kunnen houden, is het belangrijk ook steeds na te denken over de doorgroeimogelijkheden van uw afwerkingsapparatuur.” Om die reden werkt Zünd met een modulair uitbreidbaar systeem rond een solide basiselement: “Zo kunt u steeds meegroeien met de markt.”

Live demonstraties op locatie

Met de aansluitende live demonstraties kregen de Sign Experience-bezoekers in Schiedam op een interessante en inspirerende manier inzicht in de veelzijdige mogelijkheden van de grootformaat-markt. Mathieu Levens is ervan overtuigd dat hij op het goede moment de juiste keuzes heeft gemaakt: “Ik zie volop potentie om te groeien.”

 


Huib Kolen 1

Huib Kolen (auteur) Als marketeer ben ik geïnteresseerd in technologie, maatschappelijke ontwikkelingen en hoe dit onze behoeften en manier waarop we werken verandert. Ik help organisaties graag vooruit in het optimaal werken en laat professionals samenwerken zodat i...

E-book

Hoe kies je de juiste grootformaat printer?

 1. Welk platform kies ik?
 2. Wat moet ik weten over inkt?
 3. Over het UV-onthardingsproces
Downloaden

Kennisbank