4 factoren waarom cloud videoconference explosief groeit

  • 843
  •  14
  • 2 min
  • 22 aug 2016
4 factoren waarom cloud videoconference explosief groeit

4 factoren waarom cloud videoconference explosief groeit

  • 843
  •  14
  • 2 min
  • 22 aug 2016

Vanwege het dynamische karakter van de zakelijke wereld en de veranderende behoeften van organisaties, wordt videovergaderen een steeds populairdere vorm van communicatie in de zakelijke markt. Hoewel videoconference al jarenlang bestaat, neemt het gebruik de laatste 2 tot 3 jaar fors toe. Er zijn steeds meer mensen die elkaar bellen met beeld. Organisaties, maar vooral de gebruikers zien steeds vaker de toegevoegde waarde van beeld en content tijdens een gesprek op afstand.

Verschillende recente studies tonen aan dat de markt voor cloud videoconference explosief groeit en de markt voor videovergaderen met alleen hardware stagneert. Een nieuw Global Industry Analysts (GIA) rapport voorspelt dat de markt voor cloudbased videoconference in 2020 zelfs 2 miljard US dollar groot is. Ander onderzoek toont aan dat deze markt zal groeien met een jaarlijkse groei van 39,6% tot en met 2019. Dankzij cloud-based videoconferencing hoeven organisaties zich namelijk geen zorgen meer te maken over hardware en infrastructuur. Nu ook grote corporate organisaties (zelfs financiële en jurische organisaties) in sneltreinvaart kiezen voor extern beheerde diensten, is cloud based videoconferencing inmiddels de norm.

“Markt voor videovergaderen via de cloud groeit jaarlijks met 39,6%.”

Maar wat zijn nu de factoren die deze groei stimuleren?

 

1. Mobiele werkers

Een recente IDG Connect onderzoek schat dat tegen het einde van dit jaar wereldwijd 1,3 miljard mensen mobiel werkt. Dat is bijna een derde van de totale werkzame wereldbevolking. Door deze veranderingen zullen steeds meer organisaties kiezen voor videoconference oplossingen en daarbij zal cloud de standaard zijn. Clouddiensten vereenvoudigen namelijk de mogelijkheden om samen te werken vanaf elke locatie, op elk gewenst moment. Bovendien ondersteunen cloud videoconferencing oplossingen beter Bring Your Own Device.

“‘Een derde van de wereldbevolking werkt mobiel.”

2. Dezelfde voordelen als face-to-face communicatie

Op afstand samenwerken vereist een communicatie-oplossing waarmee teams vanaf diverse locaties elkaar kunnen ontmoeten, documenten en bestanden kunnen uitwisselen en problemen samen kunnen oplossen. Aan de hand van een eenvoudig stappenplan kun je medewerkers hier snel gebruik van laten maken. Ook geeft videoconferencing iedereen het gevoel dat je onderdeel bent van het gesprek. Cloud videoconferencing biedt dezelfde voordelen als van face-to-face communicatie, maar tegen minder kosten. Denk bijvoorbeeld aan reiskosten.

3. Productiever communiceren

Videoconferencing zorgt ook voor het reduceren van e-mails. Het helpt daardoor ook miscommunicatie te voorkomen, bespaart tijd en het verbetert de productiviteit van zakelijke transacties en projecten. Volgens een recent onderzoek van HP is video communicatie acht keer effectiever dan e-mail communicatie. Je kunt dit zelf ervaren door het 30 dagen gratis te testen.

“Videocommunicatie is 8 keer effectiever dan e-mail.”

4. Rendabel digitaal samenwerken

Cloud-gebaseerde diensten kunnen de kosten van videoconferencing drastisch verlagen. Het beheren en met name het onderhouden van on-premise infrastructuur is in vrijwel alle gevallen vele malen duurder dan het afnemen van een videoconferencing oplossing waarbij de infrastructuur is gehost. Daarmee wordt effectieve samenwerking betaalbaar voor iedereen.
Er is geen twijfel dat behoefte aan degelijke en betrouwbare videoconference oplossingen alleen nog maar toeneemt. De vraag is, welke technologie en gereedschappen zal uw organisatie omarmen om het potentieel van deze trend te maximaliseren?


Videovergaderen, communicatie van de toekomst

Wil je meer lezen over videovergaderen? Lees mijn blog ‘Videovergaderen, communicatie van de toekomst’ eens. Daarin leg ik uit waarom videovergaderen een hele goede manier is om werk- en documentprocessen te vereenvoudigen. 

 Erica van den Biggelaar 1

Erica van den Biggelaar (auteur) Niets is zo blijvend als verandering. Maar ondanks dat worden bij veel organisaties “repeterende” bedrijfsprocessen dagelijks (handmatig) nog steeds op dezelfde manier uitgevoerd. Ik daag mensen, organisaties en mezelf graag uit om samen te kijken...

Kennisbank