Disruptieve technologie die de wereld op zijn kop gaat zetten!

 • 153
 •  0
 • 3 min
 • 22 feb 2016
Disruptieve technologie die de wereld op zijn kop gaat zetten! 1

Disruptieve technologie die de wereld op zijn kop gaat zetten!

 • 153
 •  0
 • 3 min
 • 22 feb 2016

2016…Niet zomaar een jaar maar weer een stapje dichter bij het feit dat wij, ook als organisaties geconfronteerd worden met de digitale revolutie en de werkelijkheid hiervan.

Waar we vroeger allemaal nog konden schuilen onder de “ver weg van mijn bed show” kunnen we enorme impact van The Internet of Things, The Device Mash, The Ambient User Experience en The New IT reality niet meer afwimpelen als tijdelijke hype. Dit is een harde realiteit geworden en leidend in de trends voor 2016 volgens Gartner.

De vraag die bij veel ondernemingen zowel op operationeel als strategisch niveau centraal staat is:

 Hoe blijf ik als organisatie nu KOPLOPER en zorg ik ervoor dat ik ruim op tijd mij aanpas aan al deze nieuwe technieken en digitale verbindingen?”

Het antwoord hierop is simpel maar ook erg beangstigend:

Intelligentie is het in twijfel trekken van wat je denkt te weten!

Tweet: Intelligentie is het in twijfel trekken van wat je denkt te weten! http://ctt.ec/UQcWG+ #WerkTrends

Werkomgevingen, de rol van het bedrijfsleven en het gedrag van werknemers veranderen. Dit vergt een anticipatie op het feit dat de wereld zoals we deze nu kennen en onze huidige verdienmodellen niet meer eindig mee kunnen gaan. Bedrijven moeten hierin meebewegen. Er komen daardoor ook nieuwe business modellen. Een project is nooit af en zal door de continu veranderende vraag van de markt constant onderhevig moeten zijn aan innovatie.

Organisaties moeten in staat kunnen zijn om zich snel, schaalbaar en toekomstgericht te kunnen aanpassen. Technologie en de ontwikkeling hiervan zijn mooi; echter moet men als organisatie kritische vragen blijven stellen, want dit is het enige wat de technologie niet kan doen.

De verwachting is dat in 2020 ruim vijfentwintig miljard IoT-apparaten met het internet verbonden zullen zijn.  Door deze spectaculaire toename van voorwerpen, objecten en apparaten die via het internet met elkaar gekoppeld zijn, ontstaat er wereldwijd een nieuw ecosysteem van digitale verbindingen. Dit IoT-netwerk heeft ingrijpende maatschappelijke en economische gevolgen. Maatschappelijk gaat het vooral om de gevolgen voor de privacy, en in het bedrijfsleven zal de impact ook enorm zijn.

Hoe ga ik als organisatie om met de IoT revolutie? Daar geeft het nieuwe boek van Willem Vermeend, internetondernemer, commissaris bij internationale bedrijven en hoogleraar Economie 4.0, een zeer helder en duidelijk antwoord op.

Het boek bevat, naast inspirerende praktijkvoorbeelden, antwoorden op de volgende vragen:Internet of Things - Willem Vermeend

 • Wat is the Internet of Things?
 • Hoe ga ik hier in de praktijk mee om?
 • Hoe bouw ik als ondernemer een IoT strategie?

Ik mag 5 exemplaren van dit boek weggeven. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is hieronder via de ‘tweet-button’ in een paar woorden aangeven waar jij denkt dat de IoT de grootste impact zal hebben binnen jouw organisatie of branche in de komende 5 jaar. Vermeld daarbij de hashtag #IoTWerkTrends

Tweet: http://ctt.ec/2LFXc+ #IoTWerkTrends

De Internet of Things is geen mythe maar een lifechanger! Alles gaat smart met elkaar in verbinding staan. De ultieme kans voor bedrijven om zich te gaan onderscheiden en processen te optimaliseren, verspilling te voorkomen en kwaliteit te verbeteren.

In mijn blogs op Werktrends zal ik de komende weken verder ingaan op de nieuwe trends van dit jaar en vertellen welke impact deze hebben op onze Werken Nieuwe Stijl workspaces.

De volgende topics die ik in deze serie zal behandelen zijn “The Device Mash” en “The User Experience anno 2016”.

image credit: Visualizetheweb.com


Erica van den Biggelaar 1

Erica van den Biggelaar (auteur) Niets is zo blijvend als verandering. Maar ondanks dat worden bij veel organisaties “repeterende” bedrijfsprocessen dagelijks (handmatig) nog steeds op dezelfde manier uitgevoerd. Ik daag mensen, organisaties en mezelf graag uit om samen te kijken...

Kennisbank