Informatie delen en verbindingen maken; de nieuwe manier van waardecreatie

  • 1702
  •  31
  • < 1 min
  • 08 jul 2016
Informatie delen en verbindingen maken; de nieuwe manier van waardecreatie 2

Informatie delen en verbindingen maken; de nieuwe manier van waardecreatie

  • 1702
  •  31
  • < 1 min
  • 08 jul 2016

Tijdens Ricoh Open interviewt Ronnie Overgoor van 7 Ditches TV toonaangevende sprekers en inspirerende leiders. Wat betekent anders werken en beter leven voor hen? Vandaag aan het woord: Ronald van den Hoff, oprichter van Seats2meet. “Waardecreatie gaat op een nieuwe manier plaatsvinden. Dat kun je maar beter erkennen, want die beweging gaat gewoon door. Mét of zonder jou.”

Seats2meet biedt open werkruimtes aan voor (zelfstandig) professionals. De kennis die bezoekers te geven hebben én bereid zijn te delen is het sociaal kapitaal waarmee ze betalen. Door geavanceerde matchingsoftware ervaren bezoekers serendipiteit: de onverwachte relevantie van iets wat gebeurd of iemand die je tegenkomt. Seats2meet helpt hiermee professionals anders werken én beter leven vorm te geven.

Verbindingen maken

Iedereen kan bij ons komen werken, zegt Ronald van den Hoff. “Je boekt een stoel, vertelt wie je bent, wat je te delen hebt en je kunt aan de slag. Onze intelligente matchingsoftware maakt verbindingen voor en tussen de aanwezige professionals. De waardecreatie die dat met zich meebrengt is uniek.”

Bottleneck

Maar dan moet je informatie wel met elkaar delen. Dat gebeurt nog lang niet altijd. En dat is jammer. “De grootste bottleneck op dit moment is dat mensen en organisaties nog denken in termen als ‘het is mijn database, het zijn mijn klanten, het is mijn goudmijn.’ Dan sta je, hoe gek het ook klinkt, je eigen innovatie in de weg en besta je over 5 jaar niet meer. Het nieuwe speelveld is een combinatie waarbij het goede van het oude samenkomt met het innovatieve van het nieuwe.”

Dit vergt een andere manier van denken op alle niveaus. Bekijk het gesprek met Ronald van den Hoff om te zien hóe.

7 Ditches TV, opgericht door Ronnie Overgoor, is een online videokanaal vol interviews voor ondernemende en geïnteresseerde mensen.


Erica van den Biggelaar 1

Erica van den Biggelaar (auteur) Niets is zo blijvend als verandering. Maar ondanks dat worden bij veel organisaties “repeterende” bedrijfsprocessen dagelijks (handmatig) nog steeds op dezelfde manier uitgevoerd. Ik daag mensen, organisaties en mezelf graag uit om samen te kijken...

Kennisbank