Met innovatieve technologie op weg naar ‘activiteit gerelateerd werken’

  • 1658
  •  31
  • 2 min
  • 01 jul 2016
Met innovatieve technologie op weg naar 'activiteit gerelateerd werken' 2

Met innovatieve technologie op weg naar ‘activiteit gerelateerd werken’

  • 1658
  •  31
  • 2 min
  • 01 jul 2016

Ronnie Overgoor van 7 Ditches TV interviewt toonaangevende sprekers en inspirerende leiders voor WerkTrends. Wat betekent anders werken en beter leven voor hen? Vandaag aan het woord: Robin Goemans, Managing Director van interieurspecialist Ahrend. “Het Nieuwe Werken? Een containerbegrip. Wij praten liever over activiteitgerelateerd werken.”

Activiteitgerelateerd werken

Voor optimale interieurinrichtingen speelt Ahrend continu in op trends, daarbij is Het Nieuwe Werken een veelbesproken thema. Goemans ziet dit vooral als een containerbegrip. “Wij praten liever over activiteitgerelateerd werken. Samen met organisaties kijken wij welke activiteiten er plaatsvinden in het gebouw en hoe we die het beste kunnen faciliteren naar medewerkers toe. Zodat zij zich prettig voelen in de omgeving, in lengte van jaren. En dat zij geïnspireerd raken om op de juiste plek, in de juiste context de juiste dingen te doen.”

Innovatieve app voor gewenst comfort

Maar hoe geef je dat alles op een goede manier vorm? Goemans: “In de jaren 80 is er veel gedaan om mensen bewust te maken van de instellingen van hun werkplek, maar dat werkt niet. Het vraagt veel handelingen. Wij mensen willen ontzorgd worden. Daarom hebben wij een app ontwikkeld die gebruikers in staat stelt om een werkplek automatisch aan te passen op het gewenste comfort.” Hoe deze innovatieve technologie werkt? Dat ziet u in de video.

Hand-in-hand: interieur en IT

Naast de interieurinrichting vraagt slimmer werken ook om nauwe integratie met innovatieve IT-oplossingen, vertelt Goemans. “We zien steeds vaker dat IT de lead krijgt bij nieuwe projecten. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie: gebouwen worden slimmer ingericht met innovatieve IT-technologie. Daar waar vroeger het facilitair management de lead had, zie je nu dat IT een cruciaal onderdeel is van het inrichtingsproces.”

Bekijk de video

Benieuwd hoe uw organisatie vandaag al aan de slag kan anders werken? Bekijk de video en ontdek de quick wins volgens Robin Goemans.


Erica van den Biggelaar 1

Erica van den Biggelaar (auteur) Niets is zo blijvend als verandering. Maar ondanks dat worden bij veel organisaties “repeterende” bedrijfsprocessen dagelijks (handmatig) nog steeds op dezelfde manier uitgevoerd. Ik daag mensen, organisaties en mezelf graag uit om samen te kijken...

Kennisbank