Een kijkje in het kantoor van de toekomst

  • 1883
  •  13
  • < 1 min
  • 15 jul 2016
Een kijkje in het kantoor van de toekomst

Een kijkje in het kantoor van de toekomst

  • 1883
  •  13
  • < 1 min
  • 15 jul 2016

Wat betekent anders werken en beter leven voor toonaangevende en inspirerende ondernemers? Vandaag aan het woord: Sander Schutte, CEO bij MAPIQ. “Er wordt heel veel geld bespaard op huisvesting: veel bedrijven gaan anders, flexibel werken. Dan vind ik het cruciaal om dit goed te faciliteren.”

MAPIQ levert softwareplatforms voor kantoorgebouwen om het kantoor smart te maken voor de eindgebruiker. Met een app voor mobile devices, een webapplicatie voor desktops en schermen aan de muur. Dit stelt mensen in staat hun tijd op kantoor optimaal te benutten: handiger, aantrekkelijker en efficiënter. Hiermee krijgt ‘anders werken, beter leven’ vorm binnen organisaties.

Inzicht

Organisaties gaan uit efficiency- en kostenoverwegingen vaak steeds flexibeler werken. Dat biedt veel voordelen, vertelt Sander Schutte. “Kantoren worden anders ingedeeld. Wij noemen dat activiteitgerelateerd huisvesten. Met stilteplekken, vergaderzalen en teamwerkruimtes. Maar je wilt elkaar dan wel kunnen vinden. Dat vraagt om een andere manier van werken. Wij zeggen: ‘Geef mensen écht het vertrouwen en inzicht in wat er allemaal gebeurt op kantoor’.”

De eindgebruiker op kantoor wil in elk geval altijd weten: waar is een werkplek, is er een vergaderzaal vrij, waar is die ene collega? “Dit inzicht ontstaat door het hele gebouw interactief via diverse applicaties in 3D te laten zien. Mensen werken prettiger, vinden elkaar weer en kunnen altijd contact maken.”

Iedereen een eigen PA

Sander Schutte: “We zijn nu bezig met machine learning. Momenteel gebruiken we nog veel historische data, in de toekomst kun je juist óók voorspellen. Uiteindelijk krijg je een soort personal assistant die voorspellingen kan doen op basis van jouw profiel.”

Meer horen over wat dat voor voordelen heeft? En meer horen over de visie op anders werken? Bekijk het gesprek!

7 Ditches TV, opgericht door Ronnie Overgoor, is een online videokanaal vol interviews voor ondernemende en geïnteresseerde mensen.


Erica van den Biggelaar 1

Erica van den Biggelaar (auteur) Niets is zo blijvend als verandering. Maar ondanks dat worden bij veel organisaties “repeterende” bedrijfsprocessen dagelijks (handmatig) nog steeds op dezelfde manier uitgevoerd. Ik daag mensen, organisaties en mezelf graag uit om samen te kijken...

Kennisbank