Hoe profiteren retailers van robotisering?

 • 582
 •  1
 • < 1 min
 • 22 okt 2019
Robot Remo geeft antwoord [deel 5]

Hoe profiteren retailers van robotisering?

 • 582
 •  1
 • < 1 min
 • 22 okt 2019

Van mkb tot grootzakelijk: steeds meer organisaties profiteren van robotisering. Wil jij dit ook? En heb je een robotiseringsvraag? Stel ‘m aan expert Remo. Deze keer het antwoord op de vraag: “Hoe kunnen retailers profiteren van robotisering?”

Als winkelier of (online) retailer wil je waarschijnlijk anticiperen op de prijzen van jouw concurrenten. Wellicht doe je zelf wel eens een prijsvergelijking via internet. Voordeel: je weet exact welke prijzen concurrenten bieden voor hetzelfde artikel en je kan hier jouw prijs op aanpassen. Nadeel: met zo’n handmatig prijsvergelijking ben je al snel uren, zo niet dagen zoet. Kostbare tijd!

Softwarerobot configureren

Je kunt zo’n prijsvergelijking ook laten doen door een softwarerobot. Hoe dat werkt? De robot voert alle handelingen uit zoals jij die zelf als mens ook zou uitvoeren. Jij vertelt hem namelijk precies welke stappen hij moet uitvoeren. Leg hem uit welke websites hij moet bezoeken, van welke producten hij de prijzen moet ‘bekijken’ en waar hij de gevonden data uiteindelijk moet opslaan. Zo configureer je de softwarerobot.

’s Nachts aan de slag

De robot voert dit vervolgens automatisch voor je uit. Dat doet hij supersnel. Afhankelijk van de omvang van het onderzoek kan de robot al met een paar minuten klaar zijn. Extra handig: laat hem de prijsvergelijking ’s nachts uitvoeren. Zodat je jouw prijzen de volgende ochtend kunt aanpassen.

Bestelproces doorlopen

Wil je nog een stapje verder? Dan kun je de robot zelfs het complete bestelproces laten doorlopen (tot aan daadwerkelijk kopen). Blijkt tijdens dat proces dat het bewuste product niet op voorraad is bij je concurrent? Dan kun je hier natuurlijk ook slim op inspelen.

Stel je vraag

Heb jij ook een robotiseringsvraag? Stel hem per e-mail aan Remo. En wie weet zie jij het antwoord binnenkort terug in deze rubriek.


Remo Antonis 1

Remo Antonis (auteur) Specialist op het gebied van Robotic Process Automation (RPA) en Document Management. Volg Remo op LinkedIn. En blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van robotiseren (RPA).

E-book

Aan de slag met robotisering

 1. Wat is robotisering?
 2. Wat zijn de voordelen van robotisering?
 3. Wat levert het mijn organisatie op?
 4. Wat is de impact van robotisering op systemen en medewerkers?
 5. Hoe start ik succesvol met robotisering?
Downloaden

Kennisbank