Samenwerken met softwarerobots

 • 637
 •  15
 • 2 min
 • 25 jul 2019
Remo geeft antwoord – Deel 2

Samenwerken met softwarerobots

 • 637
 •  15
 • 2 min
 • 25 jul 2019

Van mkb tot grootzakelijk: steeds meer organisaties profiteren van robotisering. Wil jij dit ook? En heb je een robotiseringsvraag? Stel ‘m aan expert Remo. Deze keer het antwoord op de vraag: “Gaan robots onze banen ooit volledig overnemen?”

Dit is een vraag die ik regelmatig krijg als ik organisaties bezoek of een congres over robotisering bijwoon. Mijn antwoord is simpel: nee, dit zal zo’n vaart niet lopen.

Van paard en wagen naar auto

Kijk maar eens naar vroegere tijden. 200 jaar geleden reden we met paard en wagen door de straten. In die tijd moesten al die paarden verzorgd worden. En toén werd de auto uitgevonden. Veel paardenverzorgers raakten hun functie kwijt. Maar er kwamen fabrieken voor in de plaats: er moesten auto’s geproduceerd worden!

Robotisering: ondersteunende technologierobotisering antwoord remo

En zo is het ook met robotisering. Softwarerobots zorgen ervoor dat we beter, sneller en efficiënter kunnen werken. Ze kunnen ons arbeidsintensieve, repeterende werkzaamheden uit handen nemen. Het gaat hier meestal om taken die we zelf niet zo leuk vinden. Zoals informatie overtikken van de ene naar de andere applicatie.

Nieuwe banen

En zo houden we zelf onze handen vrij voor meer specialistisch werk. Zoals contact met klanten onderhouden. Het World Economic Forum berekende dat er dankzij robotisering in 2022 zelfs 58 miljoen meer banen zullen zijn dan nu. Zoals banen voor de productie, het onderhoud en de bediening van de robots.

Dus, of robots onze ‘menselijke expertise’ in de toekomst overbodig maakt? Ik geloof er niet in.


Remo Antonis 1

Remo Antonis (auteur) Specialist op het gebied van Robotic Process Automation (RPA) en Document Management. Volg Remo op LinkedIn. En blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van robotiseren (RPA).

Gratis E-book

Aan de slag met Robotisering

 1. Wat is robotisering?
 2. Wat zijn de voordelen van robotisering?
 3. Wat levert het mijn organisatie op?
 4. Wat is de impact van robotisering op systemen en medewerkers?
 5. Hoe start ik succesvol met robotisering?
Downloaden

Kennisbank