Wat print jij..? Persoonlijke foto’s..!

  • 515
  •  1
  • 3 min
  • 13 apr 2017
Van oude naar nieuwe routines 2

Wat print jij..? Persoonlijke foto’s..!

  • 515
  •  1
  • 3 min
  • 13 apr 2017

Hoewel ze bestaan en zelfs kortstondig een hype zijn geweest, heeft het ‘digitale fotolijstje’ de traditionele afgedrukte foto in de huiskamer nauwelijks vervangen. Plaatjes van plaatsen en personen waar we aan zijn gehecht zien we blijkbaar doorgaans toch liever op geduldig papier. Of bijvoorbeeld op canvas, aan de muur. Daarom dit keer in de rubriek ‘Wat print jij..?’ het verhaal achter vier persoonlijke foto’s die aan de muur hangen, thuis of op kantoor.

printen persoonlijke foto Carla de Roos Carla de Roos
“Deze foto is heel speciaal voor me. Dit komt omdat het de gezinsfoto is die gemaakt is op het huwelijk van onze zoon in Spanje. We hebben daar 2 dagen een fantastisch huwelijk gehad in een prachtige villa in Pontos. Heel bijzonder was dat mijn moeder (81 jaar) is over komen vliegen om het huwelijk bij te wonen. Ze heeft 30 jaar geleden voor het laatst gevlogen en zonder angst stapte ze het vliegtuig in. Daarna heeft ze nog een paar dagen vakantie bij ons gevierd op de camping waar we verbleven. Een hele bijzondere familie vakantie! Deze foto krijgt een ereplaats in ons huis om nog vaak daar aan terug te denken.”

printen op canvas Diane Dekker ricoh Sant Feliu de Guixols Spanje F1 Max VerstappenDiane Dekker
“Mijn man is tijdens ons uitstapje naar Sant Feliu de Guixols in Spanje naar de F1 geweest. Hij heeft daar live meegemaakt hoe Max Verstappen eerste werd in de F1! Hij stond vlakbij de crash van de Mercedessen en deze foto is zelfs geplaatst in het Formule 1 Magazine. Dit was een hele belevenis voor hem. Een weekend om nooit meer te vergeten! Ik heb de foto laten maken voor mijn nieuwe kantoor. We zitten daar met vijf meiden en naast een prikbord hangt er helemaal niets leuks aan de muur. Ik wil daar graag verandering in brengen. Ik dacht met een mooie vakantiefoto kun je af en toe onder het werken even wegdromen om daarna weer hard aan het werk te gaan ;-). Hij komt dus in ons kantoor op de Hogeschool Leiden te hangen en ik hoop dat we er nog lang naar mogen kijken en van mogen genieten. Deze foto is geprint op canvas met een grootformaat latexprinter.

persoonlijke foto printen Raoul Steyvers Raoul Steyvers
“Een jongen uit mijn vriendengroep had het op kantoor af en toe een beetje zwaar. Hij moest lange dagen maken en had soms wat zorgen aan zijn hoofd. Toen hij op skivakantie was, kwam ik op het idee om hem een beetje op te vrolijken met een foto waar we goede herinneringen aan hebben. Jaarlijks gaan we een weekendje weg naar Schiermonnikoog, waar we altijd mooie herinneringen aan over houden. Deze foto is daar ook gemaakt en zal dus hopelijk een glimlach op zijn gezicht kunnen toveren. We willen deze foto graag op zijn muur hangen, zodat hij aan die mooie tijden terug kan denken of vooruit kan kijken naar het volgende weekendje komende zomer. Hopelijk draagt dit voor hem bij aan een betere werk/privé balans.”

persoonlijke foto printen Berenice CatherinaBerenice Catherina
“Deze foto is genomen op de vakantie in Frankrijk aan de Atlantische kust. De zee is daar ruw en soms een beetje gevaarlijk, maar de golven zijn echt waanzinnig om op te bodysurfen. Hier zie je mijn twee zoons en mijn echtgenoot in actie, met zijn drieën tegelijk van één golf af. Dit hielden ze de hele dag vol, een heerlijke actieve vakantie was het dus. Ik denk nog met plezier terug aan die drie heerlijke weken. In het dagelijkse leven is het gewoon hard werken voor ons allemaal, met werk of school en dan is het fijn om aan die leuke tijd terug te kunnen denken en in gedachten plannen te maken voor nieuwe actieve avonturen.”


Erica van den Biggelaar 1

Erica van den Biggelaar (auteur) Niets is zo blijvend als verandering. Maar ondanks dat worden bij veel organisaties “repeterende” bedrijfsprocessen dagelijks (handmatig) nog steeds op dezelfde manier uitgevoerd. Ik daag mensen, organisaties en mezelf graag uit om samen te kijken...

Kennisbank