huis verkocht print koopcontract marcia

Wat print jij..? Het koopcontract..!

Het lijkt misschien alsof tegenwoordig alles digitaal gaat. Maar juist belangrijke zaken worden vaak om allerlei redenen nog geprint. En achter al die printjes zit een verhaal. In deze rubriek duiken we in het verhaal áchter het printje.

527
0

Samen met haar man en twee kinderen was Marcia op zoek naar een groter, nieuw huis. Goed nieuws! Zij mocht onlangs het koopcontract van haar huis uitprinten.

“Ons huis is verkocht! Eerder heeft deze al een tijdje te koop gestaan. De markt was toen echter niet zo goed. Vanwege de komst van mijn zoontje hebben we het toen tijdelijk uit de verkoop gehaald. Het leek me namelijk niet zo handig om kort na de bevalling kijkers in huis te krijgen. Lig ik daar in het kraambed. Na de kraamtijd hebben we het opnieuw in de verkoop gezet. Nu is het binnen 3 maanden alsnog verkocht. We hebben best veel kijkers gehad, waarvoor elke keer het huis opgeruimd moest worden. Dat is best een uitdaging, zeker met een zoon van bijna 4 en 8 maanden. Maar gelukkig is onze huishoudelijke hulp flexibel en kon die mooi voor een bezichtiging komen schoonmaken. Tijdens een open huizen dag hebben we ook zelf rondleidingen gegeven. Het was ontzettend druk. Toen ik met kijkers boven was en mijn man met kijkers beneden, stonden er alweer nieuwe mensen aan de deur.”

Sleutels huis gekocht printHoe is deze print tot stand gekomen?
“Na de open huizen dag hebben we een eerste bod ontvangen en leek ons huis bijna verkocht. Er heeft zelfs een bouwtechnische keuring plaatsgevonden, waarbij ze met knikkers over de vloer stuiterde om te kijken of de tegels wel vast lagen. Dat was gelukkig het geval. Uiteindelijk hebben de eerste kopers er toch vanaf gezien. Al snel kwamen er nieuwe geïnteresseerden, die het gekocht hebben. Tijdens de officiële ondertekening moest het contract in drievoud ondertekend worden met op iedere pagina een paraaf en uiteindelijk dé handtekening. Tijdens het tekenen vroeg ik me af of dit ook ooit gedigitaliseerd zou worden. Dan hoef je ook niet meer samen te komen wat, zeker als je in een andere woonplaats gaat wonen, veel tijd scheelt.”

Wat voor waarde heeft deze print voor jou?
“Ik hoop snel het koopcontract van een nieuw huis te kunnen ondertekenen! Nu ons huidige huis verkocht is, kunnen we eindelijk op zoek naar een nieuw huis. We wilden namelijk niet met dubbele lasten zitten. Het bekijken van huizen is soms best lastig inplannen als je allebei 4 dagen werkt en met 2 kleine kinderen. Een huis bezichtig je toch het liefste met daglicht. Zeker nu in de winter is dat dan toch overdag. Gelukkig kan ik mijn tijd flexibel indelen. Zo kan ik bijvoorbeeld na een bezichtiging nog even vanuit huis verder werken, omdat ik alle informatie digitaal bij de hand heb. Als het nodig is, kan ik zelfs op afstand deelnemen aan een vergadering via video.”

Wat ga je doen, nu je de print hebt?
“Langzaamaan gaan we maar vast beginnen met spullen verzamelen. Dan is het alvast een beetje opgeruimd als we gaan verhuizen. We hopen dat we snel een nieuw huis vinden en in één keer over kunnen. Als dat niet zo is, moeten we tijdelijk een huis huren. Het belangrijkste is dat we kiezen voor een huis waar we voor langere tijd in willen wonen. En we moeten dan ook op zoek naar een trampoline. Als we die grotere tuin krijgen die we zo graag willen hebben, had mijn zoontje bedacht dat die er prima in past.”

Credit foto: Pexels.

Downloads bij dit artikel

 • Gratis handleiding voor digitaal werkeneBook

  Bespaar tijd, kosten en creëer efficiency: digitaliseer uw zakelijke documenten en start met digitaal werken. Het e-book ‘Documenten digitaliseren’ biedt inzichten, tips en eye-openers. Download het e-book hier.

 • Efficient vergaderen op afstandVideo

  De uitdaging: efficient vergaderen op afstand, slim en veilig communiceren. De oplossing: slimme vergadermiddelen.

 • Inspiratieboek Work. Live.Inspiratie

  Download gratis het e-book Work. Live. met heel veel inspiratie om anders te werken en beter te leven.

 • Zo ga je makkelijk, veilig en betaalbaar printenStappenplan

  Met dit stappenplan kun je makkelijk, veilig en betaalbaar gaan printen. Waarbij de printer onderdeel is van je werkproces en klaar is voor gebruik voor zowel vandaag als in de toekomst.

Redactie WerkTrends Blaast dit platform dagelijks leven in

"Wij geloven in kennisdelen en verbinden. Zowel on- als offline. Brengen dit in de praktijk door nieuws, tips en inzichten te publiceren die het samenspel tussen werken en leven voor zowel mensen als bedrijven leuker, beter en efficiënter maakt."

Reageer ook

Reacties 0


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageer ook