ahrend BusinessCribs

Werkplek in beeld: het Inspiration Centre van Ahrend in Amsterdam

De online videoserie BusinessCribs brengt de meest inspirerende, opvallende en vooruitstrevende werkplekken van Nederland in beeld. Dit keer: het Inspiration Centre van interieurspecialist Ahrend in Amsterdam.

955
0

Ahrend ontwikkelt sinds 100 jaar hoogwaardig kantoormeubilair en faciliteert de inrichting van professionele werkomgevingen. Van archiefkasten en bureaustoelen tot soft seating, houten meubilair en complete werkplekken. Deze ruime expertise is terug te vinden in het bijzondere Inspiration Centre van Ahrend: een werkplek voor collega’s én showroom in één.

Inzicht in werkmogelijkheden
Het middenstuk van het Inspiration Centre is opgedeeld in vier verschillende ‘frames’, met elk een eigen thema, inrichting, audiovisuele middelen en een eigen manier van (samen)werken. Collega’s werken hier samen en tegelijk geeft ieder frame organisaties inzicht in de verschillende werkmogelijkheden. Managing Director Robin Goemans: “In de frames spelen we met alle elementen die cruciaal zijn in een goed concept, zoals daglicht en akoestiek.”

Het kantoor van Ahrend in Amsterdam

Duurzaamheid = doen
In één van de frames zijn de circulaire activiteiten van Ahrend te zien. Goemans: “Onze producten worden circulair geproduceerd en zijn oneindig herbruikbaar, in verschillende vormen.” Arnold Struik, Concept & Design Director, vult aan: “Duurzaamheid is bij Ahrend vooral: doen. Een fabriek van ons staat midden in een woonwijk. Wij hebben daardoor vanaf het begin af aan al heel bewust met onze omgeving moeten omgaan. Medewerkers zijn hiervoor eigen initiatieven gestart. Dit heeft bijvoorbeeld een waterbesparing van 93% opgeleverd.”

Ahrend is bovendien het initiatief ‘Ahrend Hergebruik’ gestart. Struik: “Wij halen nu actief onze eigen meubels uit de markt. Vervolgens revitaliseren we ze en zetten we ze weer terug bij klanten zodat de meubels hergebruikt kunnen worden. Ook starten we met het aanbieden van circulaire lesprogramma’s op scholen.”

3 belangrijke trends in werken
Als interieurspecialist voor kantoorgebouwen ziet Robin Goemans 3 belangrijke trends in werken: “Er zal steeds meer met smart devices gewerkt worden. Dat betekent ook dat staand werken en ‘anders zitten’ gefaciliteerd zullen worden. Je gebruikt een tablet namelijk heel anders dan een laptop. Ook zien we dat meubilair voor een langere tijd, binnen een bepaald concept mee moet kunnen ontwikkelen met de organisatie. Tot slot wordt technologie steeds meer geïntegreerd in het meubilair. Denk aan telefoons opladen via draadloze inductie of draadloos beheer van werkplekken.”

Bekijk de video:

7 Ditches TV, opgericht door Ronnie Overgoor, is een online videokanaal vol interviews voor ondernemende en geïnteresseerde mensen. BusinessCribs wordt mede mogelijk gemaakt door Ricoh.

Downloads bij dit artikel

  • The future of work in the 21st centuryWhitepaper

    Geautomatiseerd, creatief en decentraal: 'The future of work in the 21st century' is een studie van The Economist Intelligence Unit (EIU). Het rapport probeert de belangrijkste trends te identificeren die de aard van werk en het werken in de komende 10-15 jaar zullen beïnvloeden.

Redactie WerkTrends Blaast dit platform dagelijks leven in

"Wij geloven in kennisdelen en verbinden. Zowel on- als offline. We brengen dit in de praktijk door nieuws, tips en inzichten te publiceren die het samenspel tussen werken en leven voor zowel mensen als bedrijven leuker, beter en efficiënter maakt."

Reageer ook

Reacties 0


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageer ook