linkedin

Werkplek in beeld: LinkedIn Amsterdam

De online videoserie BusinessCribs brengt de meest inspirerende, opvallende en vooruitstrevende werkplekken van Nederland in beeld. Dit keer: het Amsterdamse kantoor van ‘s werelds grootste zakelijke netwerk; LinkedIn

4327
2

De online videoserie BusinessCribs brengt de meest inspirerende, opvallende en vooruitstrevende werkplekken van Nederland in beeld. Dit keer: het Amsterdamse kantoor van ‘s werelds grootste zakelijke netwerk, LinkedIn.

Dat LinkedIn en Nederland een bijzondere band hebben, blijkt direct uit de inrichting van het kantoor, dat is gevestigd in de Rembrandttoren, nabij het Amstelstation. Fietspaden, tuinkabouters, Delftsblauwe tegeltjes aan de wand, doorkijkjes op de grachten, tulpen en ‘De Nachtwacht’ in één van de meetingrooms, creëren een oud-Hollandse sfeer. Maar wel in een modern, strak jasje.

Gidsland
Nederland is dan ook een gidsland voor LinkedIn. Dat vertelt Marcel Molenaar, Head of Marketing Solutions LinkedIn Benelux. Molenaar: “We hebben nu 27 kantoren over de hele wereld, maar vijf jaar geleden was Amsterdam het derde kantoor, na San Francisco en Londen. De Nederlanders hebben LinkedIn als één van de eersten omarmd. Dat komt doordat wij het geen probleem vinden dat een social media-platform in het Engels is. Wat verder meespeelt is dat in Nederland de internettoegang goed geregeld is, dat er veel zelfstandigen zijn en dat Nederlanders houden van zakendoen, handelen en netwerken.”

Digitale contractverwerking
Hoe oud-Hollands het kantoor misschien mag aandoen, de manier van werken is dat zeker niet. De 50 medewerkers richten zich als echte iWorkers op de verschillende doelgroepen: adverteerders, premium-leden en gebruikers van recuitment-oplossingen. Alle werkprocessen zijn digitaal, zoals je van een internetbedrijf zou verwachten. Zelfs aan de contractverwerking komt geen papier meer te pas (een digitale handtekening volstaat). Medewerkers kunnen zelf bepalen op wel gebied ze zich willen ontwikkelen, via een speciaal ‘Team & Talent’-programma.

Bijna 50% mobiel
Als zakelijk netwerk en talentenplatform heeft LinkedIn zicht op de toekomst van werk, waarin er steeds meer projectmatig in plaats van jobmatig wordt gewerkt en mobiel werken de norm lijkt te worden. Molenaar: “We bewegen in een ongelofelijk tempo naar mobiel, van 8% in 2012 naar bijna 50% nu. Hele delen van onze memberbase, met name BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China), slaan zelfs hele stappen over. Daar gebruiken mensen alleen maar mobiel, dus alleen maar telefoon of tablet”.


Bekijk hier de volledige aflevering van BusinessCribs:


7 Ditches TV, opgericht door Ronnie Overgoor, is een online videokanaal vol interviews voor ondernemende en geïnteresseerde mensen. BusinessCribs wordt mede mogelijk gemaakt door Ricoh.

Downloads bij dit artikel

  • Hoe is het om te werken bij Linkedin? – 7 ditches tvVideo

    In deze aflevering van BusinessCribs, welke op 3 september op 7Ditches tv geplaatst werd in partnership met Ricoh, wordt een kijkje genomen bij 's werelds meest succesvolle zakelijke social network: Linkedin. Neem een kijkje en laat je bijpraten over de visie op werk.

  • The future of work in the 21st centuryWhitepaper

    Geautomatiseerd, creatief en decentraal: 'The future of work in the 21st century' is een studie van The Economist Intelligence Unit (EIU). Het rapport probeert de belangrijkste trends te identificeren die de aard van werk en het werken in de komende 10-15 jaar zullen beïnvloeden.

  • De opkomst van de iWorker in 2018Infographic

    Managers in Europa verwachten een opkomst van ‘informatiewerkers’ (iWorkers). Zijn organisaties klaar om deze iWorkers optimaal te faciliteren en aan te trekken? Download hier de infographic.

Redactie WerkTrends Blaast dit platform dagelijks leven in

"Wij geloven in kennisdelen en verbinden. Zowel on- als offline. We brengen dit in de praktijk door nieuws, tips en inzichten te publiceren die het samenspel tussen werken en leven voor zowel mensen als bedrijven leuker, beter en efficiënter maakt."

Reageer ook

Reacties 2

Irene van Gemert ,

Ik heb interesse in een recruitment account en wil weten wat de kosten hiervan zijn.

Redactie WerkTrends ,

Hallo Irene, ik verwacht niet dat Linkedin via WerkTrends jouw vraag zal zien. Wij hebben het exacte antwoord ook niet, maar alles over Linkedin en hun Recruitment Account kun je hier vinden. Via die pagina kun je eventueel ook contact opnemen met Linkedin.


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageer ook