Werken bij Motion10 - WerkTrends

Werkplek in beeld: Motion10

De online videoserie BusinessCribs brengt de meest inspirerende, opvallende en vooruitstrevende werkplekken van Nederland in beeld. Dit keer: ‘The Healing Office’ filosofie van Motion10 uit Rotterdam.

1016
0

Motion10 is sinds begin 2015 verhuisd naar de 42e verdieping van De Rotterdam: het hypermoderne gebouw ontworpen door de beroemde architect Rem Koolhaas,  midden in het centrum van Rotterdam. Medewerkers van Motion10 kunnen vanaf hun werkplek genieten van het uitzicht op de haven en de Erasmusbrug.

The Healing Office
De Rotterdam staat voor duurzaamheid en energie. De perfecte plek voor mede-oprichter en General Manager Daan Scheer van Motion10 om hier het kantoor én de manierDaan Scheer van Motion10 van werken in te richten volgens de principes van het concept ‘The Healing Office’. Hij ziet dat mensen zoeken naar een omgeving waar ze zich beter en gezonder voelen. “In het kantoor zitten dan ook veel elementen die van belang zijn voor je gezondheid. Dus we hebben maar op één plek in het kantoor een koffiepunt, één plek waar je je jas kunt ophangen, één plek waar je kunt printen en één plek waar je je afval kunt weggooien. Dit leidt tot veel beweging, want je móet dan wel achter je bureau vandaan komen.”

Motion10 werkt volgens enkele kenmerken van Het Nieuwe Werken. Scheer: “Zo hebben we verschillende open ruimtes. Maar we kiezen er bewust voor om ook gesloten ruimtes te faciliteren. Je kunt dus de werkplek kiezen die past bij wat je op die dag wilt doen. We hebben ook diverse vergaderplekken: van de klassieke vergaderkamer tot een vergaderhoek voor een relaxed of creatief overleg.”

Productiever en gezonder
Eén wand van het kantoor is letterlijk ‘groen’. De hele muur van 19 m2 is bekleed met planten. Dit zorgt voor extra zuurstof in de ruimte. Scheer: “Ik weet zeker dat de collega’s hier op kantoor productiever en gezonder zijn. Dat zie je terug in in de lage verzuimcijfers als gevolg van ziekte en in de winstgevendheid van Motion10.”

Groei
Motion10 wil een omgeving zijn waar mensen kunnen groeien. Scheer: “Je moet een organisatie zo creëren dat alle betrokkenen er beter van worden. Dus: zorgen voor duurzame groei. Groei van onze collega’s, groei van onze klanten, groei van onze leveranciers en uiteindelijk groei van deze organisatie. Daarom is openheid, kennis delen en informatie uitwisselen binnen ons bedrijf zo belangrijk.”

Het kantoor van de toekomst
Hoe ziet Scheer het kantoor van de toekomst? “Ik denk er een beweging opkomt die ‘weggaat’ van kantoren die compleet zijn ingericht volgens Het Nieuwe Werken. Met The Healing Office zie je toch weer een bepaalde behoefte aan interactie, fysiek met elkaar in contact zijn, met elkaar samenwerken. En dat zal zo blijven.”

Bekijk de video:

7 Ditches TV, opgericht door Ronnie Overgoor, is een online videokanaal vol interviews voor ondernemende en geïnteresseerde mensen. BusinessCribs wordt mede mogelijk gemaakt door Ricoh.

Downloads bij dit artikel

  • The future of work in the 21st centuryWhitepaper

    Geautomatiseerd, creatief en decentraal: 'The future of work in the 21st century' is een studie van The Economist Intelligence Unit (EIU). Het rapport probeert de belangrijkste trends te identificeren die de aard van werk en het werken in de komende 10-15 jaar zullen beïnvloeden.

  • Inspiratieboek Work. Live.Inspiratie

    Download gratis het e-book Work. Live. met heel veel inspiratie om anders te werken en beter te leven.

Redactie WerkTrends Blaast dit platform dagelijks leven in

"Wij geloven in kennisdelen en verbinden. Zowel on- als offline. We brengen dit in de praktijk door nieuws, tips en inzichten te publiceren die het samenspel tussen werken en leven voor zowel mensen als bedrijven leuker, beter en efficiënter maakt."

Reageer ook

Reacties 0


Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageer ook